New York'ta Türk ateşi

Türkiye'nin dünyaca ünlü sesleri MFÖ ve Sertap Erener gibi birçok isim, 27 Haziran tarihinde New York'ta müthiş bir müzik ziyafeti sunacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2009 Güncelleme 19 Haziran 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

New Yorklular, 27 Haziran'da ünlü Central Park'ta, Türk müziğinin ünlü yorumcularıyla harika saatler geçirecek. Uzun süredir ABD'de etkinlikler düzenleyen Serdar İlhan ve Mehmet Dede tarafından organize edilen 'Istanbulive'da MFÖ, Sertab Erener-Demir Demirkan, Hüsnü Şenlendirici-Vassilis Saleas, Funk Essentials- Emre Yılmaz ve NY Gypsy All Star sahne alacak. New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nin verdiği desteğe teşekkür eden organizatör Serdar İlhan, "Ancak Türkiye'den istediğimiz desteği göremedik. Öyle ki, konser alanına kurmayı düşündüğümüz dev ekranda Türkiye'nin tanıtımını yapmayı planlıyorduk. Ancak maddi sorunlar nedeniyle bunu gerçekleştiremiyoruz. Türkiye'den destek artarsa, New York'ta ülkemize çok daha büyük hizmetler veririz" dedi.

AYZA'DA TANITIMA İLGİ BÜYÜKTÜ
Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek konserin tanıtım toplantısı New York'un gözde mekanlarından AYZA Wine & Chocolate Bar'da yapıldı. Sertap Erener ve Demir Demirkan'ın katıldığı toplantıya ilgi büyüktü. Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Hasan Zöngür ve birçoğu Amerikalı olmak üzere 40'a yakın gazeteci katıldı. Türk ateşe Hasan Zöngür, "Istanbulive'a 5 bin kişilik bir katılım öngörülüyor ve söz konusu etkinlik kapsamında ABD'li müzikseverlerin Türk sanatçılarla buluşması ve çağdaş müziğimizi tanımaları amaçlanıyor" ifadelerini kullandı.

GÖRKEMLİ TOPLANTI
Türk işadamları Zafer Sevimçok ve Aytaç Nural'ın sahibi olduğu AYZA Wine & Chocolate Bar'da düzenlenen tanıtım toplantısı renkli geçti. Birçok gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan Sertap ve Demir Demirkan, "Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.