40 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Bunun üzerine Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın bazı bilgi yönetim sistemleri daha korunaklı hale getirildi. Müsteşarlığın "Yüzde yüz güvenliği nasıl sağlayacağız" sorusuna ise TÜBİTAK uzmanlarının verdiği yanıt şu oldu: "Fişi çekeceksiniz" Bu arada Türkiye'deki önemli kamu ve kuruluşların bilgisayar sistemlerini TÜBİTAK koruyor. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık gibi pek çok devlet kurumunun internete bağlı bilgisayarlarını ve internet sayfalarını ise TÜBİTAK'ın Bilgisayar Olaylarına Müdahale Ekibi (BOME) koruma çemberine alıyor. Ekipte, her biri kendi alanında uzman 5'i tam zamanlı 40 kişi çalışıyor.
ULUSAL GÜVENLİK POLİTİKASI HAZIR
Öte yandan siber tehditle savaşmak için 20 kurumun ortak hazırladığı "Ulusal Sanal Ortam Güvenlik Politikası" hayata geçirilecek. TUBİTAK Başkanlığı'nda; Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık gibi kurumların katılımıyla geliştirilecek strateji, yerli hackerlerin yanı sıra Stuxnet gibi küresel ölçekli siber tehditten korunmayı öngörecek. Çalışmanın ilk hedefi, yasal mevzuatın hayata geçirilmesi olacak.
SİBER TİM'İN SÜPER EKİBİ
Türkiye, siber saldırılarla mücadele etmek için çok özel bir ekip kurdu. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde "Siber Tim" kuruldu. 40 kişilik Siber Tim personeli, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun olan bilgisayar ve yazılım mühendislerinin arasından seçildi. Ayrıca bu gruptan 8 özel kişi seçildi. Siber Tim, dünyadaki en etkili 5 siber saldırıyı da masaya yatırdı.