Türk real'itesi

Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Real Madrid çıktı. Taraftarlar uçak bileti için rezervasyona başlayınca talep patladı. Bilet fiyatları 3 kat arttı. 31 Mart ve 3 Nisan arasında yer kalmadı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :16 Mart 2013
Türk real’itesi
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Real Madrid ile eşleşti. Maçın kazanını ise şimdiden belliydi: Turimciler. İspanya'nın başkenti Madrid'e gitmek isteyen taraftarlar ve turizm şirketleri bir anda rezervasyonlara hücum etti. Bu nedenle uçaklarda yer kalmadı. Bilet fiyatları üçe katlandı. Kuradan önce bin lira civarında olan İstanbul- Madrid gidiş dönüş uçak bileti bir anda 3 bin liraya kadar çıktı.

BU DA 'UYANIK-TUR'
Yetkililer maç günü yaklaştıkça bu fiyatın daha da artabileceğini kaydetti. Gidiş dönüş bilet almak isteyen taraftarların ise vergiler hariç 5 bin liraya yakın bir parayı ödemek zorunda kalacağı belirtildi. Rezervasyonların bireysel olduğu kadar turizm şirketleri tarafından topluca yapıldığı da açıklandı. Böylece belli sayıda koltuğu kapatan turizm şirketleri, bunu talep eden taraftarlara daha fazla ücretten satabilecek. İçine katacakları rehberlik hizmetleri ve konaklama ücretleriyle fiyatlar daha da katlanacak. Erkenden biletini almak isteyen taraftarlar da şimdiden THY bürolarını ve internet sitesini aramaya başladı. Son güne kalıp daha fazla para ödemek istemeyen taraftarlar biletini en uygun fiyattan almak için çabaladı.

VATANDAŞIN ÇÖZÜMÜ...
Bu arada Madrid uçaklarında yer kalmayınca İspanya'nın çevre illerine talepler arttı. Türk Hava Yolları'nın Barcelona, Valencia, Sevilla gibi seferleri için de talepler çoğaldı. Taraftarlar bu şehirlere daha uygun fiyatlarda uçup daha sonra trenlerle Madrid'e geçmeyi planlıyor. Turizm şirketleri yetkileri ise o tarihteki tüm turların tamamen dolduğunu söyledi.

BİLETLER ANINDA BİTTİ
Takvim olarak Real Madrid- Galatasaray maçını izlemek için Madrid uçuşlarında yer aradık. 31 Mart'ta gidiş bileti bulamadık. Gidiş bilet fiyatları vergiler hariç yaklaşık 2 bin 500 TL'den başlıyordu. Dönüş için de 3 ve 4 Nisan tarihlerini araştırdık. Bu süre arasında da fiyatlar, gidişle aynıydı. Böylece Galatasaray'ın Madrid'deki maçını izlemek isteyen bir taraftarın, sadece uçak bileti için en ucuz 4 bin 139 lira, en pahalı da 4 bin 791 lira ödemesi gerekecek. Bu rakam maç günü yaklaştıkça daha da artacak.

* Şampiyonlar Ligi çekilişleri dün yapıldı. Galatasaray'a İspanya'nın Real Madrid takımı çıkınca taraftar hemen uçuşa geçti. GS'li taraftarlar, 3 Nisan'daki Galatasaray-Real Madrid maçına gitmek için THY'de bilet bırakmadı.

* Galatasaray ile Real Madrid arasındaki maça gösterilen ilgi, özel uçuş firmalarının da iştahını kabarttı. Söz konusu firmalar, Madrid'e ek seferler koyma kararı aldı.



BURÇiN GÖKTAN