Hürriyet-Zaman-TÜSİAD!

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :31 Aralık 2014
Hürriyet-Zaman-TÜSİAD!

İÇİNDEKİLER

2015 yılında Hürriyet ve İsrail devleti kuruluşlarının 67'inci yıldönümlerini kutlayacaklar. Hürriyet gazetesi 1 Mayıs 1948 tarihinde yayına başladı.
Yahudi devleti olan İsrail de 14 Mayıs 1948 tarihinde kuruldu.
İsrail'in kuruluşu ile Hürriyet'in yayına başladığı tarih arasındaki korelâsyon [özdeşlik], yıllardır konuşulur, yazılır. Önümde iki gazete var. HÜRRİYET VE ZAMAN... Hürriyet-Zaman-TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, bir ve beraber. Ne ittifak ama. Göz yaşartıcı.
Muhabbetleri daim olsun.
Hürriyet çakıyor. TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'de paralel devlet görmüyormuş... Bir gün sonra Zaman Gazetesi tepesinde Haluk Dinçer, paralel yapıyı koruyan kollayan sözleriyle karşımızda. Gazetenin 7'nci sayfası tam olarak Haluk Dinçer'e ayrılmış.
Hani, Zaman'daki 7'nci sayfa TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'e yakışıyor.. 007 James Bond'u akla getiriyor. Meşhur İngiliz istihbaratının adamı BOND'u...
Kadere bakın, Türkiye'nin neresinde bir kaos varsa orada, İngilizler hep var. Türkiye başka ülkelere el uzatsa orada İngiliz ajanları eksik olmaz.
Modern Lawrens'ler görevde..
.

Derin kuruluş

Elimde bir gazete kupürü var. Tarih.19- Nisan -2010. Akşam Gazetesi... (Gürkan Hacır) Hürriyet'in kuruluş öyküsünde Yahudi izi. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesi hangi Yahudi ailenin aktardığı parayla kuruldu? Hürriyet'in kaderini belirleyen ailenin kızı: Monik Benerdate. Geçtiğimiz hafta hayata veda etti (2010 yılı). Monik Hanım, Burla Ailesi'nin kızıydı. Burla'lar İspanya'dan göç eden Musevi bir aileydi. İlk durakları İtalya'nın Livorno kentine, ardından Selanik'e ve İstanbul'a göç ettiler.
Şirketlerini Galata'da açtılar, büyüdüler.
Hürriyet nasıl kuruldu?
Burla Biraderler yaygın reklam mecralarının olmadığı zamanlarda çok sayıda gazete ilanı veriyorlardı. Yeni bir gazete kurmayı planlayan Sedat Simavi'ye destek oldular. Ayrıca gazetenin ham maddesi olan kâğıdın ithalatını da yine Burla Biraderler yapıyordu. Sedat Simavi'ye yüklü miktarda borç verdiler. Hürriyet Gazetesi Burlalar'ın verdiği parayla kuruldu.
Ve 2006 YILI: 16 Kasım 2006'da, Doğan Yayın Holding bünyesindeki Doğan TV'nin yüzde 25'i, toplam 375 milyon Euro'ya (480 milyon dolar), Alman medya devi Axel Springer'e satıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, bundan sonraki hedeflerinin 'bölgesel oyunculuk' olduğunu, stratejik ortaklığın, Türkiye'nin sınırlarını aşacak etkiler yaratacağını söyledi.

İsrail heyecanı!

Axel Springer ve Hürriyet'in 'stratejik ortaklık'ın arka planı: Temmuz 1966... Almanya'da büyümekte olan Axel Springer, İsrail'e ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Almanya'ya dönünce, Ekim 1967'de, 'temel strateji'sini açıkladı.
1967'de konulan o prensipler: 'Yahudi ve Almanlar arasında bir uzlaşma ortamının sağlanması. İsrail Devleti'nin haklarının savunulması.
AB'nin savunulması ve ABD ile özgür devletlerin temel haklarının korunmasına yönelik uzlaşma sağlanması'.
İsrail Devleti'nin haklarının savunulması' nı emreden Axel Springer'in şirketi, şu anda Aydın Doğan'la ortak.
Stratejik ortaklar beraberce ne yapıyor olabilirler? AYNI PARALELDE YAYINLAR. Son olarak, Darbeleri destekleyen büyük sermayenin güçlü kuruluşu TUSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in paralel yapıya sahip çıkan ateşi yakması, Zaman Gazetesi'nin James Bond'u düşündüren 7' nci sayfasının tamamını Haluk Dinçer'e ayırması ne manaya geliyor?
SON SÖZ GAZETECİ ALPER GÖRMÜŞ'ÜN: Hürriyet, "mış gibi" yapan ve bunu çok büyük bir ustalıkla yapan bir gazeteydi. Hazcı bir bedende militer bir ruh taşıyordu ve sahip olduğu ışıltılı beden, içindeki otoriter ruhu gizleyebiliyordu. Özgürlükçü gibi görünüyordu ama değildi, sivil görünüyordu ama değildi. Medyakronik (2000-2002) TANIK SİZİN AZİZ MİLLETİMİZ...