Resmen aranıyor

Gülen'in 81 ilde ve sınır kapılarında 'arama-yakalama' kararının uygulanması talimatı verildi. Kırmızı Bülten çıkarılması için çalışmalar tamamlandı

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :11 Ocak 2015
Resmen aranıyor

İÇİNDEKİLER

"Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce Fethullah Gülen hakkında "tutuklanmak üzere çıkarılan yakalama kararı" Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sistemine girdi. Emniyet, Gülen'le ilgili 81 ilde ve sınır kapılarında 'arama-yakalama' kararının uygulanması talimatını verdi. Gülen'in yakalanması amacıyla resmi başvuru yapan mahkemeye, "Türkiye'de yok" cevabı veren Emniyet, arama ve yakalama kararını sistem üzerinde güncelledi. Gülen'in GBT sorgulamasına da aynı karar işlendi. Gülen ile ilgili Kırmızı Bülten çıkarılması konusunda ise dosya Adalet Bakanlığı'na iletildi ve gerekli çalışmalar tamamlandı. ABD'den iadesi talep edilecek Gülen için Kırmızı Bülten çıkarılması amacıyla haftaya Interpol'e başvurulacak.

10 YILI AŞKIN SÜREDİR YURT DIŞINDA

14 Aralık 2014'te gerçekleştirilen tahşiyecilere kumpas soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi olan Gülen hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimat vermişti. Talimat üzerine "Terörle Mücadele Kanunu'nun 1. ve 7. maddeleri kapsamında, örgüt kurarak yönettiği yönünde şüphe bulunduğu, şüphelinin 10 yılı aşkın süredir yurtdışında ikamet ettiği, bir daha ülkeye dönmediği, ABD'de yaşadığı dikkate alınarak şüpheliye ulaşılamaması ve savunmasının tespitinin mümkün olmaması nedeniyle terör örgütü kurma ve yönetme suçundan CMK 94. ve 100. maddeleri uyarınca hakkında yakalama kararı" çıkarılmasına karar verilmişti.

Veli SARIBOĞA

Örgüt medyasının patronu Gülen!Örgüt medyasının patronu Gülen!