Güiza'yı bu sözlerle özetledi

Takvim gazetesinin sorularını yanıtlayan Gürcan Bilgiç, dün akşam oynanan Lille-Fenerbahçe maçını masaya yatırdı. Bilgiç'in Güiza ile ilgili görüşleri oldukça dikkat çekiciydi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2010 Güncelleme 19 Şubat 2010, 11:19
Güiza’yı bu sözlerle özetledi

İÇİNDEKİLER

Gürcan Bilgiç: Güiza: Tanımlanamayan cisim

* Sarı-Lacivertliler, Fransa'da istenilen futbolu oynamadı. Fatura kime kesilmeli?
Tartışacağımız soru şu olmalı... Fenerbahçe mi kötü yoksa Güiza mı?... İki ayaklı bir maçın deplasman etabında bu kadar bol ve net pozisyonlar yakalandığı halde takım yine sahadan mağlup ayrılıyorsa sorun futboldan kaynaklanmıyor. Daum'un hangi mantıkla, Güiza'yı tercih ettiği ve maça onunla nasıl devam ettiğinden kaynaklanıyor.

* Diego Lugano'nun sakat sakat maça başlaması doğru bir karar mıydı?
Bu gibi durumlarda karar her zaman futbolcunundur. Eğer Lugano kendisini iyi hissetmese maça çıkmazdı. Demek ki durumu Daum'u da tatmin etmiş ki risk aldı. Bu noktada oyuncuyu fedakarlığı için kutlayacağız mı yoksa sorumsuzluğu için eleştireceğiz mi bilemiyorum.

* Daniel Güiza çok gol kaçırdı.. İspanyol futbolcu için neler söylersiniz?
Fenerbahçe Güiza'yı taraftarı sevindirsin diye aldı. Ama o rakip taraftarları güldürüyor. Gerçekten de komik bir hali var. Haftalar önce ona UWO demiştim. Bunların uçanına da UFO diyorlar. Yani tanımlanamayan yürüyen cisim. Fenerbahçe'nin müthiş (!) yöneticileri 30 milyon Euro harcayarak bir oyuncu aldılar. Daum da oynatıyor. Cefasını ise Fenerbahçe çekiyor.

* Fenerbahçe'nin tur şansını nasıl görüyorsunuz?
Fenerbahçe Saracoğlu'nda turu çok kolay geçer. Hiç problem olmaz.


SÜPER LİG'İN EN PAHALI FUTBOLCULARI

İŞTE DÜNYANIN EN İYİ KALECİLERİ

GALATASARAYLI ÜNLÜLER

TÜRK FUTBOLUNUN EN PAHALI TRANSFERLERİ

DÜNYANIN EN İLGİNÇ STADYUMLARI