Rıdvan Dilmen: Sanki çocuk oyuncağı!

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Rıdvan Dilmen NTV ekranlarında Galatasaray-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2010 Güncelleme 29 Mart 2010, 09:27
Rıdvan Dilmen: Sanki çocuk oyuncağı!

İÇİNDEKİLER

G.Saray'ın 4- 4-2'ye yakın oynaması, orta sahada 5 futbolcuyla oynayan Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdı. Orta sahada Galatasaray'ı durdurdular. Rakibe pozisyon vermediler, kendileri de pozisyona girmese de zaten maç 'gol atan alır' maçıydı.

Galatasaray oyuna baskılı başlayamadı çünkü Fenerbahçe orta sahasının en önemli iki oyuncusunun yokluğuna rağmen topları dan dun oynamadı. Ve muazzam sakindi. Psikolojik olarak üstündü. Selçuk, Bilica, Lugano ve Santos mükemmel oynadı. Dönen topları zaten Fenerbahçe alıyordu. Arda, bir orta saha oyuncusunun yerine girince, dönen toplar iyiden iyiye Fenerbahçe'ye kaldı. Fenerbahçe doğru kadroyla çıktı ama üretkenlikleri azdı.

GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ


Frank Rijkaard, Trabzon'da da değişikliğe gidince Elano, Keita, Jo, Baros gibi dört hücumcu oynatıp 'ya herro ya merro' demişti, yine değişikliklerde orta sahayı eksilterek Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü. Derbiyi özetlemek gerekirse, Rijkaard maça yanlış taktikle başladı ve öyle de devam etti.

Fenerbahçe
yapı olarak derbilere çok uygun. Bu oyun tarzı derbileri kazanır ama diğer maçları kaybettirir. Galatasaray'ı yenerek çok kritik bir galibiyete imza attılar. 55 puana ulaştılar ve bu saatten sonra kaderleri kendi elinde.

(NTV'deki yorumundan alınmıştır)

İŞTE DÜNYANIN EN İYİ KALECİLERİ

TÜRK TARİHİNİN EN İYİ KADROSU

UNUTULMAZ PANZERLER!

EN PAHALI BONSERVİS BEDELLERİ

BİR TEKMEYLE SÖNEN HAYATLAR