Alp'in bir ayı kaldı

6 yaşındaki Alp, iki yıl önce lösemiye yakalandı. Eğer bir ay içinde uygun ilik bulunamazsa küçük çocuk hayata veda edecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2010 Güncelleme 10 Aralık 2010, 00:00
Alp’in bir ayı kaldı

İÇİNDEKİLER

Lösemi diğer adıyla kan kanseri... En çok küçük çocukları vuran bu amansız hastalığın bir kurbanı da 6 yaşındaki Alp Doğan... Dünyalar güzeli Alp Doğan, küçük yaşta lösemi hastalığına yakalandı. Küçük çocuğun ilik nakli olması gerekiyordu. Ancak Türkiye'de ilik bankası bulunmadığı için anne Havva ile baba Erhan Doğan, gurbetin yollarına düştü. Şimdi Almanya Berlin'de tedavi gören Alp, kendini hayata bağlayacak uygun ilik arıyor. Minik Alp, bir ay içerisinde uygun ilik bulunamazsa hayata veda edecek.

BAŞKALARI KURTULABİLİR
Alp için devreye giren Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası, 18 Aralık'ta ilik bağış kampanyası düzenleyecek. Türkiye'de kısa sürede ilik bulmanın çok zor olduğunu söyleyen acılı baba, "Türkiye'de ilik bankası yok. Tek şans kardeşten alınan ilik ama Alp bizim tek çocuğumuz. Bu nedenle şansımız yüksek diye Almanya'ya geldik" dedi. Anne Havva Doğan ise "Almanya'da yüzde 90'ı ilik bulunuyor diye çok sevindik. Ancak Alp için bulamadılar. Alp'in çok kısa zamanı kaldı. Bağışlanacak ilik Alp'e uygun olmasa bile başka çocukların hayatını kurtarabilir" diye konuştu.