Cinsellikte sayı olmaz!
Cinsel ilişki bir matematik değildir. İnternette görüp de ayda kaç kez ilişkiye gireceğinizi hesaplamayın. Eşinizle bu konuyu konuşmak internete bakmaktan faydalıdır


Sabit sayılarla hayatımızı planlamayalım. Cinsel ilişki bir matematik değil. Eşinle birlikte isteyip hissedeceğiniz bir süreç. Herkesin istek, duygusal durumu, sosyal durumu ve bir sürü farklı şartları var. Çokluk her zaman başarı demek değildir. Eşinle bu konuyu konuşmak internetten fazla fayda sağlar. Gerilim ilişkiyi olumsuz etkiler.

Prostat bir hastalığın ismi değildir. Erkeklerde bulunan bir organdır. Sıvı üreten bir bezdir. İltihapları her yaşta olabilir. Hatta abseleri olabilir. Tedavileri çeşitli antibiyotiklerle yapılır. Tedavi uzun sürebilir. 3 aya kadar uzayabilir. İlaçları düzenli almazsan sürekli iltihap ihtimali olabilir.

Kulakları az duymaya, gözleri az görmeye başla-yınca bu kaygı normal. Kas gücü azalması, kemik erimesi ve denge sisteminin zayıflaması da cabası. Başlangıçta olabildikçe beraber gezin. Beraber hareket edin. Anlatmadığı şikâyetleri olabilir. Vakit ayırıp sohbet edin. Aslında bir kez genel muayenesi için iç hastalıkları uzmanına görünmesi uygun olacaktır.

Siroz sadece alkol içenlerde görülmez. Karaciğerin çeşitli iltihaplar, aşınmalar nedeniyle iş göremez hale gelmesine karaciğer yetmezliği veya siroz diyoruz. Çeşitli mikroplar, kimyasal maddeler ve karaciğer yağlanmaları siroz yapabilir. Özellikle Hepatit B virüsü Hepatit C virüsü ve diğer bir sürü mikrop uzun süreli karaciğer iltihabı yapar. Ailenizde herkese Hepatit mikroplarının araştırılması için mikrop taraması yaptırın. Unutmadan, ırsi bazı hastalıklar da yenidoğan bebeklerde bile siroz görülebilir.

Korkulu rüya görmektense, uyumayın daha iyi demiş büyükler. Bence bu konudaki kaygını ortadan kaldırmak için bile kan glikoz düzeyini yani kan şekerini ölçtür. Önce 10-12 saatlik açlıktan sonra sabah aç karnına kan ver. Sonra kahvaltını yap. İlk lokmayı yutunca saatine bak. 2 saat sonra kahvaltını bitirmiş olarak tokluk glikozu yani şekeri için tekrar kan ver. Aslında herkesin yılda bir bu şekilde tahlil yaptırmasını öneririm.
ÇÜRÜK DİŞ ÇEKİLMELİ Mİ?
Her diş çürüğünün ya da hastalığının tedavisi kendine göredir. Tüh niye çekmiş diyemeyiz. Diş sert dokularının madde kaybı ile birlikte ilerleyen hastalığına çürük denir. Sert kısım çürürse yeniden yerine gelmez. Önce çürümemesi için diş bakımına dikkat et.
ACI BİBER MİDEYE ZARAR MI?

Doktorların tavsiyeleri geneldir. Ancak unutma her şeyin aşırısı zarar. Eğer şikâyetlerin uzun sürdüyse, ilaçlar fayda etmediyse yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağını endoskopi yaparak değerlendirmek gerekir. Özellikle acı gıdalar hızlı yemek yememize, iyi çiğnemeden yutmamıza neden olurlar. Bu da iyi çiğnenip ezilmeyen, tükürükle iyi karışmayan gıdaların mideyi bozmasına sebep verir. Yoksa kırmızıbiber iştah açar, sindirimi kolaylaştırır, romatizmal hastalıklarda kullanılır, bağışıklığa faydalıdır. Endoskopi sonrası ilaç tedavisi düzenlemek gerekir.
BAŞ AĞRISI GEÇMEZSE...

Kaygılı olduğun ortamlar baş ağrısını başlatabilir. Uyku bozuklukları, kan şeker düşmeleri, havalandırma bozuklukları, yüksek kat, burun tıkanıklıkları, boyun fıtıkları, depresyon, bazı ilaçlar, görme bozuklukları, migren ve benzeri nörolojik hastalıklar baş ağrısı yapabilir. Bulantı ve sessiz bir yer arayışı migren ihtimalini kuvvetlendiriyor. 3 aydır süren bir şikayet varken doktora gitmelisin.

Anlattıklarına göre bronşit olmuş olabilirsin. En iyisi baştan doktor muayenesi. Balgam parçalayıcı, alerji önleyici, ateş düşürücü ilaçlar gerekebilir.

Şimdi başka hap yutma. Antibiyotik kullanma sonrası ortaya çıkan ishalin olmuş. Yağlı, şekerli yeme. Günde en az 8-10 bardak su iç. Kefir iç. Azalma olmazsa tekrar doktora git.