Mucize besin enginar

Enginar, kan şekerini düzenleyici, damar sertliği ve kalp hastalıklarını önleyici bir bitkidir. Böbrekteki kumları döktüğü gibi kansere karşı da koruyucudur Enginar, kan şekerini düzenleyici, damar sertliği ve kalp hastalıklarını önleyici bir bitkidir. Böbrekteki kumları döktüğü gibi kansere karşı da

ABONE OL
Mucize besin enginar
* Kolesterolüm yüksek. Böbrek taşım var. Diyet uzmanım enginar önerdi. Ben hiç sevmem. Dedikleri kadar önemli mi?
Enginar da tüm sebzeler gibi ayrı bir mucize. Bol liflidir. Hazmı kolaylaştırır. Üre ve kolesterolü düşürücü, idrar söktürücü, kandaki şekerini düzenleyici, damar sertliği ve kalp hastalıklarını önleyici, böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı özellikleri var. Magnezyum, folat ve C vitamininden zengin. Ayrıca prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı koruyucu maddelere sahiptir. Yemek ayırmak yok. Enginar duyarsa ağlar. Yemelisin.
*58 yaşındayım. Arkadaşlarımın çoğunda prostat var. Gece idrara çıkıyorum. Ama gençliğimden beri benim alışkanlığım böyle. Prostatta başka hangi şikâyetler olur?
Her erkekte prostat bezi vardır. Tekrar ediyorum "Prostat hastalık ismi değildir. Organın ismidir" 45 yaşından sonra yılda bir kez muayene olmak iyidir. Prostat bezinin büyümesi sık gördüğümüz bir durumdur. Geceleri sık idrar ihtiyacı, kesik kesik idrar yapmak, idrarın başında ve sonunda kan damlaması gibi şikâyetlerle kendini gösterir.
*Babam 75 yaşında. Herkes 'hareketsiz kalmasın' diyor. Ne önerirsiniz?
İnsanlar yaşlandıkça hareket etme yetenekleri azalır. Hareketsizlik arttıkça hastalık görülmesi artar. Yani "İşleyen demir gerçekten ışıldar." Genel olarak istirahat halinde bile yapabildiği her türlü hareketi dinlenerek yavaş yavaş yapmalıdır. Mesela otururken kollarını-omuzlarını yukarı-aşağı, bacaklarını ileri geri hareket ettirmelidir. Hareket kas gücünü korur, kireçlenmeyi önler, kan dolaşımını düzenler, bağırsak ve mideyi iyi çalıştırır, ağrıları azaltır, morali düzeltir. Günlük en az 30 dakika orta derecedeki fiziksel aktivite iyidir.
*Bir arkadaşım C mikrobuyla karaciğer hastalığı geçiriyormuş. Ailesine tahlil yaptırın demişler. Biz de tahlil yaptıralım mı?
Genel olarak kendi sağlık taramanız için bile Hepatit C testini yaptırmanız uygun olur. Ayrıca geçmişte kan nakli, organ nakli yapılmış olanlar, anormal karaciğer enzim testleri olanlar, Korumasız cinsel ilişkide bulunanlar, hemodiyaliz hastaları, tedavi amacıyla kan ürünleri kullanmak zorunda olan hemofili vb. hastalığı olanlar, Hepatit C virüsü açısından test yaptırmalıdır. Sen de yaptırsan iyi olur.
* Evde 14 yaşında kardeşimin ayağı burkuldu. Evde bir keşmekeş... Her kafadan bir ses çıktı. Sabunlu yumurtadan, diş macununa bir sürü şey önerildi. Bu işin doğrusu nedir?
O karışıklıkta bu soru nasıl aklına geldi? Bravo. Burkulmada eklem veya mafsal dediğimiz yapının bütünlüğü geçici olarak ayrılır, bozulur. Zorlamalar, ters hareketler, sıkışmalar sonrası olur. Etkilenen eklem bölgesi kızarır, ağrır, şişer, iş göremez hale gelir. Bazen parmak, bazen diz, ayak bileği etkilenir. Etkilenen bölgeyi bandajla. Sar. Hareket ettirme. Yukarı kaldır. Soğuk uygulama yapın. En kısa sürede tıbbi olarak değerlendirilmesini sağlayın.
*Yaklaşık 3 aydır sütyenimde beyaz lekeler görüyorum. Özellikle adet dönemimde memelerimde şişme ve ağrılar oluyor. Gerçi adetimin düzenide bozuldu. kadın doğum doktoruna gitsem iyi olur mu?
Kesinlikle iyi olur. Hem adet düzensizliği, hem memelerle ilgili şikâyetler, hormonlarına bakmamızı gerektiriyor.
Özellikle Prolaktin dediğimiz hormonların bu şikâyetlerle ilgisi olabilir. Kadın hastalıkları açısından da değerlendirilmen uygun olur. Tanı koyup takip etmek önemli. İleride çocuk sahibi olamamana neden olabilecek ihtimaller de var.
*Hacca gitmek istiyorum. 45 yaşındayım. Hastalığım yok. Öneriniz var mı?
Yapılacak bu seyahat sırasında Sağlıklı bile olsanız Aşı yapılması gerekecek. Mekke'ye giden hacılar için menenjit aşısı zorunludur. Hacılardan dörtlü aşı (A,C,Y,W-135) sertifikası talep edilmektedir. Aşı yolculuktan 2 hafta önce yapılmalıdır. Konu ile ilgili yetkililerden bilgilerini temin edin.

ŞEKER GELİYORUM DER
*Sigara içiyorum. Evde de balkona çıkıyorum. 2 yaşında kızım var. Dışarıda içtiğim sigaranın çocuğa zararı var mı?
Tabi var. O çocuğun babasını yavaş yavaş zehirliyorsun. Ayrıca dışarı giriş çıkışlarında bacağına sarılmak için koşuşturan kızının cereyanda kalması da sık hastalanmasına neden olmuş olabilir. Sigara içilen evlerde büyüyen çocuklarda astım hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları daha sık ortaya çıkıyor.
* Açlık şekerim 105, tokluk şekerim 107. Doktor "Açlık şekerinin düzeni kaçtı" dedi. Siz ne dersiniz?
Aslında bir yanıyla doğru. Normalde açlık kan şekeri ölçümünün 10-12 saatlik açlık sonrası 100 mg/dl'nin altında olmasını bekleriz. İlk lokmadan 2 saat geçtikten sonra tokluk şekeri ölçeriz. Bu ölçümün de 140 mg/dl'nin altında olmasını bekleriz. Açlık şekerin 105. Yani 100'ü geçmiş. Tokluk şekerin de 107. Hiç doymamışsın da hala 12 saat açmışsın gibi çıkmış. Mutlaka diyet uzmanına git.
*
Kan ilacı alıyorum. Testlerimde dışkıda kan tespit edildi. Ama normalde böyle bir durum yok. Kan ilacı testte bu sonuca neden olur mu? Testin özelliğine göre değişir. Yeni testlerde sadece gerçek kanamalarda pozitif sonuç veriyor. Eski test yapıldıysa kullanılan demir, dışkıda kanama sonucu verebilir.
*Hipertansiyonum var. Öksürüğüm başladı. Doktorum ilacı kesti. Başka ilaç verdi. O ilaçla tansiyonum iyiydi. Şimdi düşüyor. Eski ilacı içeyim mi? Hayır içme. Bazı tansiyon hapları boğazda gıcık, öksürük şeklinde yan etki yapabilir. İlaç bu nedenle kesilmiştir. Yeni ilacın dozunu ayarlaması için doktoruna git.

ASTIMI OLANLAR DA UÇABİLİR
* Astımım var. Hiç uçağa binmedim. Gerek olursa ne yapmam gerek?
Hastalıkların ağırlık derecesi farklıdır. Kullandığınız ilaç dâhil değerlendirmek gerekir. Önce göğüs hastalıkları uzmanına git. Son halini tespit ettir. Uçakta aynı yayladaymışsın gibi oksijen seviyesinde farklılık olur. Derin kansızlığı olanlar, kalp damar hastaları, kalp krizi, By-pass ameliyatı geçirenler, kan hastaları için riskler vardır. Ayrıca durumun ile ilgili uçuş firmasını bilgilendirirsen oksijen tüpü için tedbir alınır. Yoksa uçuşun yarısında 'aranızda doktor var mı' derler. Bunu duyan hasta daha da terler.