Balık ye ayakta kal


Deniz ürünlerinde bulunan ve diğer besinlerde bulunmayan iki önemli yağ asidi, eicosapentaenoic asit (EPA) ve docosahexaenoic asit (DHA), linolenik serisi omega-3 yağ asitleridir. Testis ve spermin yapısal bir bileşiği olan DHA, doku fonksiyonlarının uygun şekilde işlevi ile ilgilidir. Yani balık tüketmediğinden malzemesinden çalınmış inşaat gibi sıkıntılı durumlar ortaya çıkar. Sen balık yemeye başla; nasılsa tekrar kontrole gideceksin. En az 3 ila 6 ay düzenli balık tüket. Ayrıca aynı sebepten görme ve beyin ile ilgili sıkıntılarda yaşayabilirsin. Balık proteinleri vücut dokularının korunması ve gelişmesi için gerekli tüm aminoasitleri içerir. İnsanlar için gerekli olan en az 13 vitamin tanımlanmaktadır ki, dokulardaki dağılımı düzensiz olmakla birlikte bunların hepsi balıklarda bulunur. Yani dünyanın dörtte üçü boşuna deniz değil. Herkes bol bol yesin diye balıklar büyüyüp duruyor.
BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN

Boyun kireçlenmesi, yani 'Boyun Osteoartriti' boyun omur eklemlerinin yıpranıp, aşınmasıyla oluşur. Boyunda bu değişiklikler 20-30'lu yaşlarda başlayarak ilerler. Genellikle şikayete neden olmaz. Eklem kenarlarından büyüyen yeni kemik oluşumları boyun hareketleri sırasında sinir köklerine bası yapabilir. Sonuçta, sinirin yayılım alanı boyunca (omuz ve kollarda) ağrı oluşabilir. Sinir hasarı aynı zamanda uyuşukluk, iğnelenme hissi oluşturabilir ve kaslar güçsüzleşebilir. Bazen çok ileri olgularda, kemik çıkıntıları omuriliğe de baskı yapabilir ve vücudun alt kısmında güçsüzlük ve duyu kaybı bile gelişebilir. Yani tedbir almazsan tedavi ameliyata kadar gidebilir.

Merak ettiğin konuları doktoruna sor. Yoksa yanlış bilgi sıkıntıya sokar. Zaten sokmuş bile. Öncelikle 50 yaş ve üstü kişiler ile bağırsak kanseri riski taşıyan kişilerde her yıl tarama amaçlı dışkıda gizli kan testi yapılır. 'Dışkıda kan var' sonucu çıkarsa, buna ek olarak bağırsağın doğrudan incelenmesi de uzman hekim tarafından istenebilir. Ayrıca midebağırsak kanama riski, kansızlık araştırmalarında dışkıda gizli kan testi yapılır.

Bunu söylemek için şimdi ne durumdasın onu bilmemiz gerekir. Alkol alımında karaciğer, kalp, mide, bağırsaklar, pankreas, beyin, böbrekler etkilenir. Yani neredeyse bütün bedenin. Önce aile hekimine veya iç hastalıkları uzmanına git. Kan tahlilleri, elektrokardiyografi, utrason yapılsın. Sonuç ne çıkarsa çıksın alkolü bırakır bırakmaz beden tamiri başlıyor. Unutmadan buzlu buzsuz fark etmez, alkol zarar vermeden bedenini terk etmez. Bol bol sebze ve meyve tüket. Bvitamini eksikliği yerine konmazsa kansızlık ve ona bağlı şikayetlerin de artar.
SEDEF HASTALIĞININ SEBEBİ NEDİR?

Deri yenilenmesi 3-4 haftada bir olur. Hızlanınca sedefe dönüşür. Ailesel yatkınlık vardır. Sedef için tetikleyici faktör çoğunlukla boğaz enfeksiyonu, stres-sıkıntı-evham ya da deri hasarı gibi dış etkenlerdir. Güneş ışığı sedefi iyileştirir. Aşırı alkol, sigara, kullanılan ilaçlar sedefi kötüleştirebilir.