Tatlı kanser
Gözünü para hırsı bürüyen firmalar; mısır şurubundan vazgeçmiyor. Kanser yapan mısır şuruplu şekerlemeler, çikolatalar, dondurmalar, kahvaltılık gevrekler raflarda ölüm saçıyor...

* Prof. Dr. Bingür Sönmez (Kalp ve Damar Cerrahı): Mısır şurubu şerbeti obezite ve buna bağlı hastalıkların salgın şeklinde ortaya çıkmasına neden oldu. Bisküvi, kolalı içecekler, şekerlemeler, çikolata, gofret, ucuz hamur işi tatlılar, hazır pasta ve keklerde şuursuzca mısır şurubu şerbeti kullanılıyor. Bu şurup, kalp-damar sağlığını tehdit ediyor.
Dr. Yavuz Dizdar (Onkolog): Mısır şurubundan elde edilen yüksek fruktoz içerikli şeker, iç organlarda ve karın içinde yağlanmaya yol açar. Oluşan metabolik sendromla siroz, karaciğer kanseri ve diyabet ortaya çıkar.
Prof. Dr.Kenan Demirkol (Genel Cerrahi Uzmanı): Fruktoz şişmanlığa, şişmanlık da başta kalp damar hastalığından kaynaklı inmeye ve birçok kronik hastalığa yol açıyor. Piyasada kayıt dışı fruktoz var. Piyasadaki ürünlerin etiketlerinde fruktoz oranları belirtilmiyor.
BEYNİ VURUYOR
California Üniversitesi'nin araştırması da, mısır şurubunun beyne zarar verdiğini ortaya koydu. Prof. Dr. Fernando Gomez-Pinilla, "Mısır şurubu birçok işlenmiş gıdada, kahvaltılık gevreklerde kullanılıyor. Bu şurup beynin öğrenme kapasitesini düşürüyor ve hatırlamayı güçleştiriyor" dedi.