Fiyatları düşürecek hamle! Akaryakıtta beyaz bayrak

Rekabet Kurumu, akaryakıtta rekabet için Avrupa ülkelerini inceledi. İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Almanya’daki akaryakıt sektörü incelendi. Kurum, EPDK’ya düzenleme hazırlama önerisi yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2024 Güncelleme 07 Nisan 2024, 06:58
Fiyatları düşürecek hamle! Akaryakıtta beyaz bayrak

İÇİNDEKİLER

Rekabet Kurumu, akaryakıt sektöründe rekabeti artırmak için yaklaşık 2 yıldır hazırlıklarını sürdürdüğü Akaryakıt Sektör İncelemesi Raporu'nu tamamladı. Raporun en dikkat çeken kısımlarının başında Kurum'un yaptığı "Beyaz Bayraklı Akaryakıt İstasyonu" önerisi geldi. Mevcutta tüm akaryakıt istasyonları dağıtım şirketleri ile 1 ila 5 yıllık anlaşmalar imzalayarak onların akaryakıtını satarken, yeni sistem ile istasyonlar için uzun dönemli sözleşme mecburiyeti kaldırılacak.

Bu şekilde istasyonlar en uygun fiyatı veren dağıtım bayisinden istediği zaman akaryakıt alabileceği gibi bu da pompalara indirim olarak yansıyacak. Hiçbir marka ve dağıtım şirketine bağlılığı bulunmadığı için sektörde tarafsız istasyon yani "beyaz bayraklı" olarak adlandırılan bu istasyon sistemini öneren Kurum, EPDK tarafından hazırlanmasını önerdiği bir mobil uygulama ile de beyaz bayraklı istasyonların listelenmesi ve sürücülerin konumlarına göre en ucuz akaryakıtın hangi istasyonda satıldığını göstermesini istedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN