'Atom' bombası

Fenomenler "Gençlik iksirim atom kokteyli" diye sosyal medyadan link attı. Ona inanan kadınlar soluğu merdiven altı merkezlerde aldı. Ölümle burun buruna kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2024 Güncelleme 06 Mayıs 2024, 07:01
’Atom’ bombası

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada estetik çılgınlığı patladı. Botoks, dolgu derken şimdi de "gençlik iksiri serum" trendi çıktı! Hastanede yapılması gereken bu işlem kuaförde ve hatta evde uygulandı!
Doç. Dr. Özlem Dikme ise tehlikeyi anlattı: 'Atom', 'Gençleşme iksiri' gibi sloganlarla vatandaşa sunulan hastane dışı serum uygulamaları alerjik şoka sokuyor. Ölüme yol açıyor.

EVDE VAR BOMBA
İnternet ve sosyal medya üzerinden fenomenler ve influencerların da etkisiyle moda haline gelen "serum çılgınlığı"na uzmanlar karşı çıktı. Gençleşme, dinç olma, grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklar sonrası bir an önce ayağa kalkma hayali ile atom, vitamin kokteyli şeklinde konseptlerle sosyal medya üzerinden reklamları yapılan, doktor gözetimi olmadan uygulanan hastane dışı serum tedavileri, hayatı tehdit etmeye başladı. Glutatyon, yüksek doz C vitamini, B vitamini, ağrı kesiciler, doktorun reçete etmesi gereken antibiyotikler dahil, çoğu zaman 'kokteyl' halinde yapılan damar içi uygulamaların, alerjik şoklara, hatta kalp durmasına neden olduğu açıklandı.

'ACİLLER DOLUYOR'
Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi Çalışma Grubu Başkanı ve Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Özlem Dikme, son yıllarda moda haline gelen ve 'Atom', 'Vitamin kokteyli', 'Gençleşme iksiri' gibi sloganlarla vatandaşa sunulan hastane dışı serum uygulamaları nedeniyle acil servislere alerjik şokla getirilen hasta sayısında artış olduğunu anlattı. Dikme, vatandaşların sağlık kabinleri, evinin salonu, hatta kuaför salonunda dahi serum taktırdığına dikkat çekerek, şu uyarıları yaptı: Kuaförde ya da evinde serum taktırıp alerjik şoka giren, hatta kalbi durup zor döndürülen vakalar var.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN