Şampiyonluk 'Faslı'

Zor geçmesi beklenen maçta Ziyech perdeyi açtı. Mertens farkı ikiye çıkardı. Sivas, Caner ile umutlansa da Icardi (2), Ziyech ve Mertens sahne alınca şampiyonluk yolunda dev bir adım atıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2024 Güncelleme 06 Mayıs 2024, 07:01
Şampiyonluk ’Faslı’

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Süper Lig'in 35. haftasında konuk ettiği Sivasspor'u 6-1 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. 11'de Kerem Demirbay'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Barış Alper, meşin yuvarlağı penaltı noktasına çevirdi. Müsait durumda bulunan Ziyech topu ağlara gönderdi: 1-0. 38'de Barış Alper'in penaltı noktasına çevirdiği topu Icardi, Mertens'e bıraktı ve Belçikalı fileleri havalandırdı: 2-0. İlk yarı bu skorla bitti.

İKİNCİ YARIDA GOLLER PEŞ PEŞE
Konuk takım 55'te farkı 1'e indirdi. Kullanılan kornerde arka direkte topla buluşan Caner fileleri havalandırdı: 2-1. 59'da Icardi sağdan gelen ortaya tekte vurdu: 3-1. 61'de fark 3'e çıktı. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Ziyech meşin yuvarlağı çatala yolladı: 4-1. 73'te Icardi topu kafayla Mertens'in önüne indirdi. Belçikalı oyuncu harika bir vuruşla topu köşeden ağlara yolladı: 5-1. 85'te Kerem Aktürkoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta kalabalık içinden sıyrıllan Icardi düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 6-1. Cimbom farklı kazandı.

KESKİN NİŞANCI ZIYECH
Tartışmasız dün gecenin en etkili ismi olan Hakim Ziyech ceza sahası dışından attığı gollere dün bir yenisini ekledi. Karşılaşmanın 61. dakikasında yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla harika bir şut çıkaran Faslı futbolcu, Sivasspor kalecisi Ali Şaşal'ı çaresiz bıraktı. Bu sezon ceza sahası dışından tam 5 gol bulan Ziyech bu alanda Süper Lig'in en etkili futbolcusu olma unvanını da sürdürüyor.

TAKIMDA KALIYOR
Teknik Direktör Okan Buruk, Hakim Ziyech'in gelecek sezon da Galatasaray'da kalacağını söyledi. Faslı futbolcu sezon başında 1+1+1 yıllık sözleşme yapmıştı.

ASLAN FİRE VERMEDİ
Galatasaray'da
dün 7 önemli oyuncu kart sınırındaydı. Ancak Karagümrük maçı öncesi kimse cezalı duruma düşmedi. Bu durum galibiyet kadar sevindirdi.

7 HAFTADA TAM 28 GOL
Cimbom coştu bir kere... Final virajlarında arkasına bakmayan Galatasaray, son 7 haftada rakip ağlara 28 gol yolladı. Okan Buruk'un ekibi bu süreçte Rizespor'a 6, Kasımpaşa'ya 4, Hatayspor'a 1, Alanyaspor'a 4, Pendikspor'a 4, Adana Demirspor'a 3 ve Sivasspor'a 6 gol attı.

BARIŞ ALPER SOLDA YİNE FIRTINA GİBİ
Cimbom kritik Sivasspor engelini 6 golle aşarkan gecenin yıldızlarından birisi Barış Alper Yılmaz oldu. Son haftalarda yakaladığı müthiş form sonrası Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha'dan formayı alan milli futbolcu dün de Sivasspor önünde harika bir performans sergiledi. Özellikle ilk yarıda rakibin sağ kanadını felç eden Barış Alper, Ziyech ve Mertens'in ilk gollerinin hazırlayıcısı oldu. Genç yıldız taraftarlardan da çok büyük alkış topladı.

16 YIL SONRA BİR İLK
Galatasaray'da dün Ziyech, Mertens ve Icardi attıkları ikişer golle galibiyeti getirdi. Sarı-Kırmızılı takım 2007-2008 sezonundan bu yana ilk kez 3 yıldızından iki gollük katkı almayı başardı.

ZAHA'YA YİNE FORMA YOK
Aslan'ın Fildişil yıldızı Zaha formaya hasret kaldı. Pendik maçında kulübeden çıkamayan 31 yaşındaki kanat oyuncusu sakatlığı nedeniyle Adana deplasmanına götürülmemişti. Sakatlığını atlatan Zaha, Sivasspor'a karşı da süre bulamadı.

YENİ REKOR CİMBOM'UN
Galatasaray, Sivasspor galibiyetiyle Süper Lig'de puanını 96'ya çıkardı ve lig tarihinde en fazla puan toplama rekorunu kırdı. Önceki rekor, 1988-1989 sezonunda 93 puanla şampiyon olan Sarı-Kırmızılı takımın ezeli rakibi Fenerbahçe'nin elinde bulunuyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN