Başkan Erdoğan-Haniye görüşmesi dünya basınında! İsrail medyası resmen çileden çıktı: İngiliz gazeteden skandal başlık! Hamas’ın karargahı İstanbul mu olacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe’de yaptığı görüşme Türkiye’de olduğu kadar dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. İsrail basını Başkan Erdoğan’ın Filistinlileri İsrail’e karşı birleşmeye teşvik ettiğine vurgu yaparken İngiliz gazetesi The Telegraph ise Hamas’ı terör örgütü olarak tanımladı ve görüşmenin ABD gazetesi Wall Street Journal’ın Hamas’ın Katar’dan taşınacağına yönelik haberinin ardından geldiğine dikkat çekti.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2024, 09:43 Güncelleme 21 Nisan 2024, 10:17
Başkan Erdoğan-Haniye görüşmesi dünya basınında! İsrail medyası resmen çileden çıktı: İngiliz gazeteden skandal başlık! Hamas’ın karargahı İstanbul mu olacak?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etmesi dünya basınına damga vurdu. Başkan Erdoğan'ın bölgesel barışın anahtarının bağımsız Filistin devletinin kurulması olduğuna yönelik sözleri ve Hamas'ı açıkça ve yeniden "direniş grubu" olarak tanımlaması, soykırımcının sözcüsü İsrail basınını çileden çıkarırken Hamas'ı hala "terör örgütü" olarak tanımlayan İngiliz basını da Başkan Erdoğan ile Haniye arasındaki samimi diyaloğa dikkat çekti.

THE TIMES OF ISRAEL: ERDOĞAN FİLİSTİNLİLERİ İSRAİL'E KARŞI BİRLEŞMEYE TEŞVİK ETTİ

İsrail gazetesi The Times of Israel, "Hamas liderini ağırladıktan sonra Erdoğan, Filistinlileri İsrail'e karşı birleşmeye teşvik etti" başlığını kullandı. Başkan Erdoğan'ın Hamas'ı bir "direniş grubu", İsrail'i ise "Nazilerden daha kötü" olarak nitelendirdiğine dikkat çeken The Times of Israel, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Haniye ile görüşmesinin ardından Başkan Erdoğan'ı hedef aldığı X paylaşımına yer verdi.

Bir diğer İsrail gazetesi The Jerusalem Post ise Başkan Erdoğan'ın Hamas'ı bir "direniş hareketi" olarak tanımladığına dikkat çekerken Ankara'nın İsrail'e yönelik ticaret kısıtlamalarını hatırlattı.

HAARETZ: GÖRÜŞME O İDDİANIN ARDINDAN GELDİ

Haaretz Hamas'ın Türkiye ile bağlarını güçlendirmeyi hedeflediğine dikkat çekerken görüşmenin Wall Street Journal'ın Hamas'ın karargahını Katar'dan taşıyacağına yönelik haberinin ardından geldiğine dikkat çekti.

Ynet News ise "Hamas lideri Haniye ve Erdoğan, Türkiye'ye taşınma konusunu görüşmek üzere İstanbul'da buluştu" dedi ve Hamas'ın karargahının İstanbul'a taşınacağını iddia etti.

İNGİLİZ GAZETESİNDEN SKANDAL BAŞLIK

İngiliz gazetesi The Telegraph Hamas için "terör örgütü" ifadesini kullanırken "Erdoğan terör grubunun yer değiştirmek istediği yönündeki haberler üzerine Hamas lideriyle görüştü" dedi.

Başkan Erdoğan'ın Hamas'ın karargahını Katar'dan taşımaya çalıştığı yönündeki haberler üzerine Hamas lideriyle görüştüğüne dikkat çeken The Telegraph, "Türk televizyonu, Sayın Erdoğan ve İsmail Haniye'nin İstanbul'daki toplantıda sıcak bir şekilde kucaklaştıklarını ve bu toplantıda Gazze'ye insani yardım ve Ankara'nın yakın zamanda İsrail'e karşı açıkladığı yaptırımları tartıştıklarını gösterdi" ifadelerini kullandı.

Reuters "Erdoğan Türkiye'de Hamas lideriyle bölgesel barış çabalarını görüştü" başlığını kullanırken Başkan Erdoğan'ın İsrail'in İran ile gerilimden faydalanmaması gerektiğine yönelik sözlerini vurguladı.

The Guardian ise "Erdoğan Hamas lideriyle görüştükten sonra Filistin'e birlik çağrısı yaptı" dedi. Terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın X paylaşımını da vurgulayan The Guardian, Katz'a Türkiye Dışişleri Bakanlığından gelen "Utanması gereken İsrailli yetkililerdir. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katlettiler" cevabına dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN