Fahiş kiraya 3’lü formül! Çalışma Meclis'e taşınacak

Kiraya yüzde 25 zam sınırı devam ederken, fahiş artışlara ceza gelecek. Hapis cezası da gündemde. Konuyla ilgili, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında Başkan Tayyip Erdoğan'a detaylı bir sunum hazırlanması bekleniyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2023 Güncelleme 09 Haziran 2023, 06:57
Fahiş kiraya 3’lü formül! Çalışma Meclis’e taşınacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci dönem milletvekillerinin ilk icraatlarından biri adalet alanında yapılacak düzenlemelerle ilgili olacak. Meclis tatile girmeden yasa gerektiren düzenlemeler hayata geçirilecek. Kira artışında mevcutta yüzde 25 sınırı uzatılacak, fırsatçılara verilen cezalar ağırlaştırılacak. Yapılacak yasal düzenlemeyle ilgili 'hapis, adli para ya da idari para cezası' olmak üzere 3 alternatif üzerinde çalışma devam ediyor. Konuyla ilgili, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında Başkan Tayyip Erdoğan'a detaylı bir sunum hazırlanması bekleniyor.

COVİD İZİNLERİ MASADA
Coronavirüs pandemisi döneminde binlerce mahkum izne çıkarılmış ve belirli periyotlarda sağlanan izinlerle bu süre uzatılmıştı. Açık cezaevleri izinlerinin yeniden Meclis gündeminde olması bekleniyor. 77 bin kapasiteli açık cezaevlerinde 128 bin mahkum bulunuyor. Şubat ayında Kabine toplantısında uzatma kararı alınan Covid izinleri Meclis'te yeniden değerlendirilecek.

22 KURUŞ İÇİN İCRA ŞOKU
Bursa'da dekorasyon ürünleri ticareti yapan Suat Eken, 4 bin 700 lira olan kirasının 14 bin lira çıkacağını öğrenince şaşkınlık yaşadı. Bu fahiş artışı kabul etmeyen Eken, kirayı yasal oranlar çerçevesinde artırdı.

Eken, artış yaptığı kirayı her ay düzenli olarak mülk sahibinin banka hesabına gönderdi. Ancak 22 kuruş eksik olarak 7 bin 453 lira yatırınca, dükkan sahibi tarafından mahkemeye verildi. Mahkeme Eken'i haksız bularak, iş yerinin tahliyesine karar verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN