İlk olarak Amerikalı politikacı Benjamin Franklin tarafından 1784 yılında gündeme getirilen yaz-kış saati uygulaması, Almanya'da ilk 1916 yılında Birinci Dünya Savaşı sırasında uygulamaya konuldu. Savaş sanayisinde insan gücünden daha fazla faydalanmayı amaçlayan uygulama, bir süre ara verildikten sonra, petrol krizi ile birlikte 1980 yılında tekrar uygulanmaya başladı. 1996 yılında Avrupa'da ortak uygulama haline geldi. Ülkemizde sürekli yaz saati uygulaması ile güne bir saat erken başlayarak, mesai saatlerini gündüz saatlerine denk getirerek güneş ışığından daha fazla yararlanmamız sağlanıyor.
SÜREKLİ YAZ SAATİ FAYDALARI
Sürekli yaz saati le düzenli uykuyla psikolojik sorunların önüne geçilecek. Güneşin doğuşu sırasında uyanık olan kişilerin vücut enerjisi yüksek olacak.
TÜRKİYE'DE YAZ-KIŞ SAATİ UYGULAMASI
Türkiye 2016 yılında yaz-kış saati uygulamasından sürekli yaz saati uygulamasına geçti. Martın son Pazar günü başlatılıyor ve Ekimin son Pazar günü bitiriliyordu. Böylece yılın 5 ayında geri saat, 7 ayında ise yaz saati uygulanıyordu. Bu durum, Türkiye'de gün daha erken doğmuşken, Avrupa ile aynı zaman diliminde çalışılmasına yol açıyordu.