Kayseri'de bir ilaç firmasında yönetici olarak çalışan Kadir Çakır, istifa ederek memleketi Niğde'de doğal ürünler imalathanesi kurdu. KOSGEB ve Ahiler Kalkında Ajansı'ndan da aldığı desteklerle işini büyüten Çakır, şu anda dünyada 3 kıtada siparişlere yetişmeye çalışıyor.
Niğde'de geleneksel yöntemlerle üretilen sirke, reçel, pekmez, turşu, erişte, salça ve tarhana gibi yaklaşık 250 yöresel lezzet, iç piyasanın yanında yurt dışında da rağbet görüyor.
Yaklaşık 6 yıl önce Kayseri'de yönetici olarak çalıştığı ilaç firmasından istifa ederek memleketi Niğde'de doğal ürünler imalathanesi açan Kadir Çakır, KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansından aldığı desteklerle işletmesini büyüttü.
İmalathanede doğal yöntemlerle üretilen 250 yöresel lezzet, yurt içinin yanı sıra 3 kıtadaki tüketicilere ulaştırılıyor. Çakır, AA muhabirine, siparişlere yetişmek ve alt yapıyı güçlendirmek için işletmeyi kurduktan sonra yaklaşık 2 yıl beklediklerini söyledi.