Tunç Soyer apar topar Genel Merkez'e çağrıldı! DEM bastırıyor... Ne konuştular?

CHP - DEM - Kandil hattındaki at pazarlığı sürerken dün Ankara'da hareketli saatler yaşandı. DEM'den açıkça destek alan ancak Özgür Özel tarafından aday gösterilmeyen mevcuttaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer apar topar Genel Merkez'e çağrıldı. Soyer'in DEM'in ısrarı üzerine yeniden İzmir'e aday gösterileceği Cemil Tugay'ın ise adaylıktan el çektirileceği kulislerde konuşulurken Soyer'den görüşmeye ilişkin açıklama geldi. Soyer Özel'in kendisine "gelecek" ile ilgili bir teklif yaptığını ancak kendisinin reddettiğini söyledi.

Giriş Tarihi 09 Şubat 2024, 14:41 Güncelleme 10 Şubat 2024, 17:51
Tunç Soyer apar topar Genel Merkez’e çağrıldı! DEM bastırıyor... Ne konuştular?

İÇİNDEKİLER

Aday belirleme krizi ile boğuşan CHP'nin DEM ve Kandil'le yürüttüğü kirli pazarlığa dair detaylar ortaya çıkıyor.

Başak Demirtaş'ın PKK talimatıyla adaylıktan çekilmesiyle eş güdümlü olarak CHP'nin PM toplantısına 'Kandil' ayarlı erteleme geldi. CHP'nin Esenyurt ve Adalar için DEM'den icazet alacağı konuşulurken Ankara kulislerini hareketlendiren bir gelişme daha yaşandı.



APAR TOPAR GENEL MERKEZ'E ÇAĞRILDI
DEM'den açıkça destek alan ancak CHP lideri Özgür Özel tarafından aday gösterilmeyen mevcuttaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün apar topar Genel Merkez'e çağrıldı.


DEM BASTIRIYOR! TUNÇ SOYER YENİDEN ADAY MI OLACAK?
DEM'in Tunç Soyer ısrarı üzerine Ankara'ya çağrılan Soyer'in yeniden İzmir'e aday gösterileceği Cemil Tugay'ın ise adaylıktan el çektirileceği iddia edildi.

DEM İZMİR ADAYINI AÇIKLAMADI
Soyer'in Ankara'ya çağrılmasıyla eş zamanlı olarak bazı adaylarını daha açıklayan DEM 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe belediye başkanlığı için adaylarını açıkladı. DEM'in İzmir adayını açıklamaması CHP ile Soyer pazarlığının sürdüğünü gösterdi.



CHP yandaşı fondaş medyada çıkan haberler ise bu durumu destekler nitelikte.

FONDAŞ MEDYADA ZAMAN AYARLI HABERLER
Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv, "CHP Genel Merkezi endişeli... Cemil Tugay nerede" başlıklı bir haber servis etti. İlgili haberde "CHP'nin İzmir adayının Cemil Tugay'ın seçimlere az bir süre kalmışken pasif bir görüntü vermesi CHP Genel Merkezi'nde endişe yarattı" denildi.

CHP medyasının "Cemil Tugay pasif kaldı" algısıyla yaptığı haberlerle Tunç Soyer'in yeniden aday gösterilmesini zemin hazırladığı söyleniyor.

SOYER'DEN AÇIKLAMA: TEKLİFİNE TEŞEKKÜR ETTİM
Soyer, Özel ile yaptığı görüşmeye ilişkin bugün açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Soyer, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in davetiyle Ankara'da görüştük. İzmir ve İzmir'deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim. Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun DEM'e gönderdiği "Pazarlığı sıkı tutun, ittifakı güçlendirin" çağrısı sonrası CHP - Kandil - DEM hattındaki görüşmeler boyut kazandı.

DEM'in Tunç Soyer baskısının altında hiç şüphesiz bu pazarlık süreci yatıyor.


SOYER ÇİZİLDİ CHP-DEM KARIŞTI
Cumhuriyet Halk Partisi'nin belirleme sürecinde büyük kriz yaşadığı İzmir adayı 29 Ocak'ta gerçekleştirilen MYK ve Parti Meclisi sonrası Cemil Tugay olmuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun Buğra Gökçe önerisine rağmen Özgür Özel'in desteklediği ve Takvim.com.tr'nin PM öncesi baş başa görüştüklerini yazdığı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın aday olması ortalığı karıştırmıştı.

Özel ve İmamoğlu'nun kurultayda Kemal Kılıçaroğlu'na destek veren Tunç Soyer'in aday göstermemesi hem parti içindeki Kılıçdaroğlu yanlılarını hem de terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM'i rahatsız etti.

Takvim.com.tr İzmir'de DEM ile sıkı ilişki içinde olan Soyer'in aday gösterilmemesinin ardından "Kriz DEM'leniyor" diyerek CHP ve DEM arasının gerileceğine dikkat çekmişti.