Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'yi karıştırmaya devam ediyor! İP'in Meclis ve teşkilat üyelerinden 'İmamoğlu' istifası

Yerel seçimlere giderayak CHP ve İYİ Parti arasındaki tansiyon yükselmeye devam ediyor. Meral Akşener, İstanbul aday tanıtım programında " "Eli genel merkezde gözü başka mevkide, İstanbul'u yönetemez" diyerek Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu. Akşener'in çıkışı sonrası ise İYİ Parti'yi karıştıran İmamoğlu düğmeye bastı. İYİ Parti’nin Esenyurt Meclis Üyeleri ve Teşkilat Mensupları, partiden istifa edip Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı aldı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 18 Şubat 2024, 20:38 Güncelleme 18 Şubat 2024, 20:38
Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti’yi karıştırmaya devam ediyor! İP’in Meclis ve teşkilat üyelerinden ’İmamoğlu’ istifası

İÇİNDEKİLER

CHP'de Özgür Özel'e karşı güç savaşı veren Ekrem İmamoğlu, diğer taraftan da 'ablam' dediği Meral Akşener'e operasyon çekmekle meşgul.

Akşener'in seçime müstakil girme kararı sonrası, İYİ Parti'de zaman ayarlı kriz ve istifalar baş göstermişti.



İMAMOĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE KURUMSAL OPERASYON
Partiye çöken kaos perdesinin arkasındaki isim ise CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu... İmamoğlu 'ablam' dediği Akşener'in partisine 'kurumsal operasyon' çekmekle meşgul. Üstelik bu durumu İYİ Parti lideri Meral Akşener de tasdikledi.


AKŞENER: BİZİ ENGELLEYEN SARAÇHANE
Akşener, "Bizi engellemeye çalışan Beştepe'de değil Saraçhane. Eş başkan kavgasına mecbur değiliz! Cumhuriyete savaş açana da teröre alan açana da mecbur değiliz!" diyerek hem Ekrem İmamoğlu'nu hem de CHP'yi yerden yere vurdu.



İMAMOĞLU: PRİMCİ AKŞENER
Ekrem İmamoğlu, "Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz" sözleriyle Akşener'e 'primci' dedi.


İYİ PARTİ'Yİ DİZAYN ÇABASI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i sümen altı edip 'eş başkan' edasıyla hareket eden Ekrem İmamoğlu son olarak "Trabzon Yomra'da İYİ Parti desteklensin" talimatını verdi. Bu durum "Ekrem İmamoğlu'ndan İYİ Parti'yi dizayn çabası" olarak yorumlandı. CHP'nin İYİ Parti'yi dizayn çabası bununla da sınırlı kalmadı.


TUZLA'DA NE DOLAPLAR DÖNÜYOR?
CHP Tuzla Belediye Başkan Adayı Eren Ali Bingöl, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç'a "Gördün mü İYİ Parti ne yaptı?" diyerek İYİ Parti'nin Tuzla Belediye Başkan Adayı Orhun Ertürkmen'i şikayet etti. Kılıç da "Ben Orhun'u tanıyorum konuşuruz" dedi. Bilindiği üzere Kılıç, İmamoğlu'na yakın bir isim ve İYİ Partili Orhun Ertürkmen'le de iletişimde. Akıllara "Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da İYİ Parti'yi dizayn mı ediyor? Arka planda ne işler dönüyor?" soruları geldi.

EKREM'İ YERDEN YERE VURDU
Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul adaylarının tanıtıldığı toplantıda Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu.

"İstanbul'a hep kariyer basamağı olarak bakıldı" diyen Akşener, "Eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez. Sırtında ihmallerin hataların, veballerin yükünü taşıyanlar da koltuk kavgalarının bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez" ifadesini kullandı.

Akşener, "Bu şehri sadece aklı İstanbul'da olanların İlgisi ve odağı sadece İstanbul'da olanların Amacı sadece İstanbul'un derdine derman olmak olanları yönetmesi gerekiyor" açıklamasıyla İmamoğlu'nun İstanbul'u yönetemeyeceğini dile getirdi.


İYİ PARTİ'DEN 'İMAMOĞLU' İSTİFASI
Tüm bu yaşananların ardından İYİ Parti'de yeni bir istifa depremi yaşandı.

İYİ Parti'nin Esenyurt Meclis Üyeleri ve Teşkilat Mensupları, partiden istifa edip Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı aldı.



Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kamuoyu,

Bugün burada, uzun yıllar İYİ Parti'nin çeşitli kademelerinde görev almış ve memlekete ışık olabilmek için bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmiş kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Partide görev aldığımız süre içerisinde, özellikle İlçe Başkanlığınca, etkin siyaset üretememe, basın ve sivil toplumla iletişimsizlik, sahada etkisiz kalma ve teşkilat yapısındaki yetersizlikler başlıca mücadele ettiğimiz sorunlardı. 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde, sandıklara sahip çıkmama şeklinde yaşanan ve doğal olarak seçim sonuçlarını etkileyen olumsuz tablo ve bununla birlikte, ilçe yönetiminde bazı kişilerde görülen sorumsuz, olumsuz ve tutarsız tavırlar hepimizde bir kırılma yaratmıştır.

Bu kapsamda, siyasi kimliklerimiz ve temsiliyetimizin verdiği sorumluluk kapsamında tarafımızca çözüm aranmıştır. Bu çerçevede; İstanbul İl Başkanı ve İl Yöneticileri, Bölge Milletvekilleri, Genel Teşkilat Başkanı ve Partinin etkili kadrolarında yer alan ilgililerle defalarca görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerden iyi yönetim anlayışına dair olumlu bir sonuç alınamamıştır.


"OMUZ OMUZA YÜRÜĞÜMÜZ…"
Bütün bu olumsuzlukların üzerine, 2019 Yerel Seçimlerinde, İstanbul'da omuz omuza yürüdüğümüz ve hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz; aynı zamanda, 14-28 Mayıs Seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamını uygun gördüğümüz, Sn. Ekrem İmamoğlu'nun gelinen süreçte desteklenmemesi yönünde alınan kararların, İYİ Parti'den çok Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına yarayacağı görülmüş, bu politik tavır, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılır ve doğru bulunmamıştır.

Gelinen süreç itibariyle teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi hizmetimiz nazarımızda olumsuz, seçmen nezdinde tepkiyle karşılanmaktadır. Bu sebeplerden dolayı İYİ Parti'den istifa ettiğimizi basına ve kamuoyuna bildiriyoruz. Teşekkür ederiz."


DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA!
İstifa kararın zamanlaması ise oldukça manidar. Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul adaylarını tanıttığı toplanta Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurmuştu. Akşener'in İmamoğlu'nu hedef aldıktan sonra ise istifa kararının gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN