Son dakika: İYİ Parti'den ayrılıp kendi partisini kurmaya hazırlanan Yavuz Ağıralioğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na bomba gönderme: Aklı Ankara'da eli kurultayda

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti'den istifa ederek kendisine yeni bir parti kurmaya hazırlanan Yavuz Ağıralioğlu, CHP içerisinde yaşanan kaosa ve Ekrem İmamoğlu’nun partiyi dizayn etme çabasına gönderme yaparak “Kazanmak için her yolu mübah gören aklı Ankara’da, eli kurultaylarda, böyle hevesli olan adamlar vardır memlekette. Bu hevesler geçen seçim bize ağır bedeller ödetti. Şimdi istiyoruz ki adaylar kentini düşünsün, kendini düşünmesin” dedi.

Giriş Tarihi 29 Mart 2024, 16:36 Güncelleme 29 Mart 2024, 17:00
Son dakika: İYİ Parti’den ayrılıp kendi partisini kurmaya hazırlanan Yavuz Ağıralioğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na bomba gönderme: Aklı Ankara’da eli kurultayda

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olarak dayatılmasının hemen ardından İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yerel seçimler için adeta DEM'in kapısında yatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nu sert sözlerle eleştirmişti.

SİZ HİÇ UTANMIYOR MUSUNUZ?
İYİ Parti'den istifasının ardından yeni partisinin çalışma binasını ilk kez takvim.com.tr'ye açan Yavuz Ağıralioğlu, "Devletin, milletin varlığı için ölümü göze almış bir kurmay iradedir Mustafa Kemal Atatürk. Devlete kem gözle bakmış herkesin gözünü oymuş biridir. Vatanını bölmeye kastetmiş her alçaklığın karşısına dikilebilmiştir. Şimdi ben sizin bana sorduğunuz bu soruyu defalarca sordum. Ya şöyle düşünmez misiniz acaba, Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı, CHP'nin başında olsaydı devletine böyle parmak sallayan, devletin içerisinde otonom bölgeler hayali kuran, iki bayraklı iki dilli iki başkentli bir memleket hayal edenlerin aparatı olmak için dünyanın bütün uluslararası organizasyonlarının elinde maşa olan bir terör örgütünün sözcülüğünü yapan bir organizasyonla Atatürk oturup konuşur muydu? Hiç utanmıyor musunuz? Böyle bir şey olabilir mi. Atatürk'ün devletin milletin hasımlarıyla oturup müzakere edebileceğini mi söylüyorsunuz yani bize. Bunları demeyip, sanki her şey normalmiş gibi güle oynaya meşru bir siyasal aktörle konuşuyormuş gibi davranmaları CHP açısından eski dönemle yeni dönem arasında hiçbir şeyin değişmemiş olduğunu gösteriyor bize. Ha Hasan keldir. Ha kel Hasan'dır. Farketmiyor yani. Nihayetinde CHP devlet kurmuş bir partidir. Ama bilinsin ki memleketin Cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük hassasiyeti, CHP'nin bugünkü heveslerinden çok daha büyüktür. Kürtlerle kardeşliğimiz de HDP'nin şımarıklığını yener" ifadelerini kullanmıştı.

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI SONRASI İSTANBUL'DA
Yeni partisini 2024'ün son aylarında ilan edeceklerini de söyleyen Ağıralioğlu bugün İstanbul Fatih Camii'ndeydi.

Cuma namazı sonrası eski partisi İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu'yu gören Ağıralioğlu, "Ne zamandır görüşmüyorduk ayaküstü hasbihal edelim dedik" ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU'NA BOMBA GÖNDERME
Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında CHP içerisinde yaşanan kaosa ve Ekrem İmamoğlu'nun partiyi dizayn etme çabasına gönderme yaparak "Kazanmak için her yolu mübah gören aklı Ankara'da, eli kurultaylarda, böyle hevesli olan adamlar vardır memlekette.

Bu hevesler geçen seçim bize ağır bedeller ödetti. Şimdi istiyoruz ki adaylar kentini düşünsün, kendini düşünmesin" dedi.

KILIÇDAROĞLU VE PARA KULELERİ HAKKINDA BOMBA İDDİA
Öte yandan kurultay sonrası neredeyse hiç konuşmayan ancak yaptığı hamlelerle 1 Nisan'ı beklediği alenen anlaşılan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Nuray Başaran'dan yeni bir iddia daha geldi.

"1 NİSAN'DAN İTİBAREN KONUŞMAYA BAŞLAYACAK"
Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen diyaloğu katıldığı bir canlı yayında açıklayan Başaran, "CHP tabanında ciddi kaygıların uzun süredir olduğunu, kendisine çok telefonlar geldiğini, üzüntülerini bildiren çok partili olduğunu söyledi. Bana hem meydanlara çıkma diyorlar hem de yardım istiyorlar. Hem beni başarısız buluyorlar, hem destek istiyorlar. Ben ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Beni hala hançerlemeye devam ediyorlar diyor. Kendisi eşiyle birlikte tatil yapıyor. Hiç kimseyle konuşmak istemiyor. 1 Nisan'dan itibaren konuşmaya başlayabilir" ifadelerini kullandı.

"DÖNEN PARA TRAFİĞİ HAKKINDA BELGE VE GÖRÜNTÜLER VAR"
Başaran, gerek kurultay sürecinde gerekse belediye başkanlarının adaylaşma sürecinde CHP'de dönen para trafiği hakkında elinde görüntü ve belgelerin olduğunu belirterek "Yapılan kurultay için açılan davalar var, savcılık soruşturmaları devam ediyor. Eldeki bilgi ve deliller var. Kurultay gecesinin en önemli tanıklarından biriyim. Bildiklerimin ve elimde olanların sadece yüzde 10'unu söylüyorum. Çünkü seçimin kazanılmaması halinde CHP'de bir günah keçisi aranıyor. Yaşananların daha fazlası ortaya çıkacak. Elinde bilgi, belge ve dokümanı olan 6-7 kişi zaten gizlilik kararı olan savcılığa sundu. Benim de elimde görüntüler ve belgeler var hem kongre safhasına hem de belediye başkanlarının adaylaşma döneminde yapılan para alışverişine ilişkin. Partinin geldiği nokta CHP'lileri çok üzüyor. Şuan seçime zarar vermek istemiyorlar ancak 1 Nisan sonrasında elimdeki belgeleri yayınlamama izin verecekler" şeklinde konuştu.