Hamas'ı terör örgütü ilan eden İmamoğlu'nun 'Cumhurbaşkanı olma' hesabı ve ABD - İsrail'e şirin görünme çabası! AK Parti ve MHP'den tepki

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyonistlerin kayığına binip varoluş mücadelesi veren mazlum Filistinlilerin oluşturduğu Haması'ı terör örgütü ilan etti. Skandal sözlere tepki gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında "Ne utanç verici bir durumdur ki küresel emperyalizmin ellerine "alın beni tepe tepe kullanın" mesajı vermiştir" ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Esas mesele Hamas meselesi değil Netanyahu'nun soykırım ve katliam siyasetidir" dedi. Konuyu köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de Ekrem İmamoğlu'nun bu sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı olma arzusunun yattığını söyledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 30 Nisan 2024, 11:33 Güncelleme 30 Nisan 2024, 18:34
Hamas’ı terör örgütü ilan eden İmamoğlu’nun ’Cumhurbaşkanı olma’ hesabı ve ABD - İsrail’e şirin görünme çabası! AK Parti ve MHP’den tepki

İÇİNDEKİLER

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sistematik olarak soykırım yaparken Türkiye'deki muhalif isimler Tel Aviv savunuculuğundan çekinmiyor.

HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİ
Dünya'da İsrail'e tepkiler çığ gibi büyürken, Gazze protestosu ülkelere yayılırken CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD merkezli CNN'e verdiği röportajda Hamas'ı terör örgütü ilan etti.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Hamas'ı terör örgütü ilan etmiş 31 Mart yerel seçimleri sürecinde ağız değiştirmişti.

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu'nun skandal açıklamasına tepki gösterdi.

"ALIN BENİ TEPE TEPE KULLANIN" MESAJI

"Neden 3 maymunu oynuyorsunuz" diye soran Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
PKK'ya terör örgütü diyemeyen İBB Belediye Başkanı'nın Hamas'a terör örgütü demesini akla uymamasını sadece biz mi görüyoruz. Neden 3 maymunu oynuyorsunuz? Neden bunları konuşmuyorsunuz? Yerini yurdunu savunan Hamas'a terör örgütü demek katledilen bebeklere sırt dönmek demektir. Ne utanç verici bir durumdur ki küresel emperyalizmin ellerine "alın beni tepe tepe kullanın" mesajı vermiştir. Allah'ın da bir hesabı vardır. Demlenenleri PKK ittifakı ile gelecek planlayanların günü geldiğinde nasıl maskaraya döneceklerini aziz milletimiz bizzat görecektir.



AK PARTİ'DEN TEPKİ: MESELE HAMAS DEĞİL NETANYAHU'NUN SOYKIRIM SİYASETİ
İmamoğlu'nun siyonistlerin kayığına binip varoluş mücadelesi veren mazlum Filistinlilerin oluşturduğu Haması'ı terör örgütü ilan etmesine AK Parti'den de tepki gecikmedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu açıklamaları yanlış açıklama olarak değerlendiriyoruz. Sivillere dönük saldırıları doğru bulmuyoruz ama gelinen noktada esas mesele Hamas meselesi değil Netanyahu'nun soykırım ve katliam siyasetidir." dedi.



Çelik şu ifadeleri kullandı;

Bu açıklamaları yanlış açıklama olarak değerlendiriyoruz. Sivillere dönük saldırıları doğru bulmuyoruz ama gelinen noktada esas mesele Hamas meselesi değil Netanyahu'nun soykırım ve katliam siyasetidir.

Hamas İsrail'in seçimlere izin verdiği bir partidir. Kazandığı için ona yasak getirdi. Bütün insanlık açısından görülen Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikasına verilecek isimdir. bu konuda Türkiye'nin bir birikimi vardır.

Şu ana kadar sağdan ve soldan siyasi partiler arasında bir ayrım çıkmamıştır bu söz haricinde. Esas olan CHP'lilerin ne dediğine bakmak gerekir.

EKREM İMAMOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIMI

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun söz konusu açıklamalarını Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de köşesine taşıdı.

Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasının ardında Cumhurbaşkanı olma hırsının olduğunu ifade ederek "Çünkü Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı olmak istiyor. Cumhurbaşkanlığının yolunun İsrail ve ABD'nin vizesinden geçtiğini düşünüyor" diye yazdı.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili bölüm:
Ekrem İmamoğlu'na haksızlık etmemek için CNN International'a verdiği röportajda Hamas'la ilgili sözlerinin birebir deşifresini edindim.

Ekrem İmamoğlu, Filistinlilerin maruz kaldığı zulmün durdurulmasını istiyor. "Filistinli kadınların ve çocukların maruz kaldığı zulme de karşı duran bir anlayışı temsil ediyoruz" diyor. Buraya kadar sorun yok.

HAMAS'A TERÖR ÖRGÜTÜ DİYOR
Ama söz konusu Hamas olunca, "Hamas tabii bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail'de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü örgütlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür" diyor.

Yetinmiyor, "Hamas'ın saldırısını kötü bir saldırı ve çok kötü bir durum ve terör saldırısı olarak yorumluyoruz" diye konuşuyor. Yani üstüne basa basa Hamas'a terör örgütü derken, İsrail'in yaptığı katliamlara, 40 bin masum insanı katleden Gazze kasabı Netanyahu'ya tek bir söz etmiyor.

Hadi geçtim Deniz Gezmiş'lerin Filistin davasını. Ekrem İmamoğlu, Gazze bombalanmış hastanelerin küvözlerinde çürüyen bebek cesetlerini dahi hatırlamıyor.
Niye hatırlamıyor? Niye Hamas'a terör örgütü derken, İsrail'in katliamlarıyla ilgili düşük profilli açıklamalar yapıyor?

CUMHURBAŞKANLIĞI VİZESİ ALMAK İÇİN
Çünkü Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı olmak istiyor. Cumhurbaşkanlığının yolunun İsrail ve ABD'nin vizesinden geçtiğini düşünüyor.

Çevik Bir de öyle değil miydi? Refahyol hükümetine karşı, gidip İsrail'le Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalamıştı. Ama İsrail desteği Çevik Bir'i cumhurbaşkanı yapamadı.

Bakalım İsrail ve ABD desteği Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yapabilecek mi?