Başkan Erdoğan İslam Zirvesi öncesi Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü! Gazze diplomasisi... İslam dünyasına 'birlik' çağrısı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gambiya’da düzenlenecek 15. İslam Zirvesi öncesi Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile görüştü. Erdoğan, terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ve Birleşmiş Milletler kararlarına uyulmasının sağlanması için İslam Dünyası'nın birlik içinde hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Gambiya ilişkilerinin geliştirilmesi için önümüzdeki dönemde ortak adımlar atılabileceğini söyledi.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2024, 13:16 Güncelleme 02 Mayıs 2024, 13:25
Başkan Erdoğan İslam Zirvesi öncesi Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü! Gazze diplomasisi... İslam dünyasına ’birlik’ çağrısı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Gambiya ikili ilişkileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve Gambiya'da düzenlenecek 15. İslam Zirvesi gündemi konuları ele alındı.

Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ve Başkan ErdoğanGambiya Cumhurbaşkanı Barrow ve Başkan Erdoğan

GAZZE DİPLOMASİSİ... İSLAM DÜNYASINA 'BİRLİK' ÇAĞRISI

Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ve Birleşmiş Milletler kararlarına uyulmasının sağlanması için İslam Dünyası'nın birlik içinde hareket etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan FidanDışişleri Bakanı Hakan Fidan

TÜRKİYE'Yİ HAKAN FİDAN TEMSİL EDECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İslam Zirvesi'nde yapılacak müzakerelerin ve alınacak kararların hayırlara vesile olması dileklerini Barrow'a iletti ve Türkiye'nin zirvede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından temsil edileceğini ifade etti.

Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ve Başkan Erdoğan

İKİLİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ İÇİN ORTAK ADIMLAR

Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Gambiya ilişkilerinin geliştirilmesi için önümüzdeki dönemde ortak adımlar atılabileceğini söyledi.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN