İl içi öğretmen atama ve yer değiştirme tarihleri 2024 - MEB beklenen takvimi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılında gerçekleştirilecek olan il içi öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerinin tarihlerini açıkladı. Bu açıklama, birçok öğretmen ve eğitimci tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. Bakanlık tarafından belirlenen takvim, öğretmenlerin kariyer planlamalarında önemli bir adım olarak görülüyor.

Giriş Tarihi 15 Nisan 2024, 09:59 Güncelleme 15 Nisan 2024, 09:59
İl içi öğretmen atama ve yer değiştirme tarihleri 2024 - MEB beklenen takvimi açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılında gerçekleştirilecek olan il içi öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerinin takvimini açıkladı. MEB tarafından yapılan duyuruya göre, atama ve yer değiştirme işlemleri belirlenen tarihlerde gerçekleşecek.

BEKLENEN TARİHLER AÇIKLANDI!

2024 yılı Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirmesi ile öğretmenlerin yer değiştirme takvimi açıklandı.

Açıklanan takvime göre yeniden yönetici görevlendirmeleri 5 Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapıldı. İlk defa yönetici görevlendirmeleri ise 18 Nisan-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Öte yandan öğretmenlerin yer değiştirme takvimi de açıklandı. Buna göre öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği 13-20 Mayıs, iller arası isteğe bağlı yer değişikliği de 3-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME NEDİR?

Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu kabul edilen öğretmenler, tercihlerine göre atanırlar. Tercihlerinde boş kontenjan bulunmayan öğretmenler, ihtiyaç duyulan yere atanırlar. Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu kabul edilmeyen öğretmenler, bulundukları yerde görev yapmaya devam ederler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yönetmeliğe göre, öğretmenler aşağıdaki mazeretlerden dolayı yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler:

Aile birliği mazereti: Öğretmenin eşinin, annesinin, babasının, çocuğunun veya bakmakla yükümlü olduğu kardeşinin bulunduğu yere atanma talebi.

Sağlık mazereti: Öğretmenin veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin sağlık durumunun, bulunduğu yerde görev yapmasını engellemesi durumunda yer değiştirme talebi.

Can güvenliği mazereti: Öğretmenin veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin can güvenliğinin tehlikede olması durumunda yer değiştirme talebi.

Engellilik durumu mazereti: En az %40 oranında engelli olan öğretmenin veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin engellilik durumunun, bulunduğu yerde görev yapmasını engellemesi durumunda yer değiştirme talebi.

Diğer mazeretler: Yönetmelikte yer almayan diğer mazeretlerden dolayı yer değiştirme talebi.