Hırvat kaleci Dominik Livakovic Dünya Kupası'nda tarihe geçti! Büyük başarıda Beşiktaş ayrıntısı

Hırvatistan’ın kalecisi Dominik Livakovic, penaltı vuruşlarında adeta ‘Örümcek Adam’a dönüştü. 4 penaltının 3’ünü kurtaran Livakovic, Dünya Kupası tarihinde seri penaltılarda 3 kurtarış yapan 3. isim oldu. 27 yaşında ve Dinamo Kiev’de forma giyen Hırvat eldivenin kaleci antrenörü eski Beşiktaşlı Marjan Mrmic.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2022, 11:39 Güncelleme 06 Aralık 2022, 11:39
Hırvat kaleci Dominik Livakovic Dünya Kupası’nda tarihe geçti! Büyük başarıda Beşiktaş ayrıntısı

İÇİNDEKİLER

Dünya Kupası'nda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta Japonya'ya penaltılarda 3-1 üstünlük kuran Hırvatistan, adını çeyrek finale yazdırdı. Hırvatlar, çeyrek finalde Brezilya ile eşleşti. Hırvatistan'ın kalecisi Dominik Livakovic, penaltı vuruşlarında adeta 'Örümcek Adam'a dönüştü.

Japonya'da Takumi Minamino, Kaoru Mitoma ve Maya Yoshida'nın penaltı vuruşlarında kalesinde devleşen Dominik Livakovic, gole izin vermedi. Hırvat kaleci, takımının başarısında başrol oynadı.

Japonya'nın kullandığı 4 penaltının 3'ünü kurtaran Livakovic, Dünya Kupası tarihinde seri penaltılarda 3 kurtarış yapan 3. isim oldu. Daha önce yine Hırvatistan kalecisi Danijel Subasic 2018 Dünya Kupası'nda Danimarka'ya karşı aynı başarıyı tekrarlamıştı. 2006 Dünya Kupası'nda ise Portekiz kalecisi Ricardo, İngiltere karşısında yine 3 penaltı kurtararak tarihe geçmişti.

Hırvatistan Milli Takımı'nın çeyrek finale kalmasında başrolü oynayan Livakovic ile ilgili detay ise futbolseverleri şaşırttı. 27 yaşında ve Dinamo Kiev'de forma giyen Hırvat eldivenin kaleci antrenörü eski BeşiktaşMarjan Mrmic… Hırvatistan Milli Takımı'nın kaleci antrenörlüğünü yapan eski Beşiktaşlı, ülkesinin başarısına büyük katkıda bulundu.

57 yaşındaki futbol adamı, 1996-1998 yılları arasında Beşiktaş'ın kalesini korumuş ve performansıyla derin izler bırakmıştı. Mrmic sonrasında ise Beşiktaş'ta kaleci antrenörlüğü yaptı. 2016-2019 yılları arasında Siyah-Beyazlılar'ın kaleci antrenörlüğünü yapan Mrmic, Türkiye ile olan bağlantısını ise hiçbir zaman koparmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN