Dünya Kupası’nın en iyisi: Maestro Messi! Arjantinli yıldız kırılmadık rekor bırakmadı o listeye de girdi

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltılarda eleyen Arjantin, 26 yıl sonra şampiyon olurken Tangocuların yıldızı Lionel Messi de rekorları alt üst etti. Kırılmadık rekor bırakmayan Messi, dünya futbol tarihine iz bırakmayı başaran sadece 4 yıldızın yer aldığı listeye de girdi. İşte turnuva tarihinin en iyisi Messi’nin başarıları ve kırdığı rekorlar…

Giriş Tarihi 19 Aralık 2022, 11:13 Güncelleme 19 Aralık 2022, 11:40
Dünya Kupası’nın en iyisi: Maestro Messi! Arjantinli yıldız kırılmadık rekor bırakmadı o listeye de girdi

İÇİNDEKİLER

Arjantin, Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltılarla mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Tangocular, 36 yıl sonra Dünya Kupası'nda zirveye çıkmayı başardı.

MAESTRO MESSİ!
Arjantin'i zafere taşıyan isim ise hiç kuşkusuz Lionel Messi idi… PSG forması giyen Lionel Messi, turnuva boyunca takımını adeta bir orkestra şefi gibi yönetti ve sonunda mutlu sona ulaşmayı başardı.

MAÇ REKORUNU DA KIRDI
Fransa'ya karşı forma giyen ve final maçı ile birlikte Dünya Kupası tarihindeki 26. maçına çıkan Messi, kupa tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu olma rekorunu elde etti. Rekor, daha önce 25 maça çıkan Alman eski futbolcu Lothar Matthaus'a aitti.

HEM TARİHİN HEM TURNUVANIN EN İYİSİ
Messi, aynı zamanda 1982 Dünya Kupası'ndan bu yana verilen Altın Top ödülünü iki kez kazanan ilk oyuncu oldu.

Dünya Kupası kariyerinde 13 gol atan ve 8 asist yapan Messi 21 gol katkısıyla tarihin en iyisi oldu.

Arjantin ile tarihi bir şampiyonluk elde eden Messi 7 maçta attığı 7 golle turnuvanın en iyi oyuncusu olmayı başardı.

EN'LER LİSTESİNE DE GİRDİ
Dünya futbol tarihinde, Ballon d'Or, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası'nı kazanan sadece 5 oyuncu var. Arjantinli yıldız futbolcu Messi bu listeye de girmeyi başardı. Brezilyalı Rivaldo, Kaka, Ronaldinho ve Fransız efsane Zinedine Zidane'dan sonra Messi de bu listeye dahil oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN