Galatasaray'dan Rize'ye yarım düzine gol! Zirveye Demir'ledi!

Süper Lig'in 29. haftasında lider Galatasaray sahasında Rizespor ile karşılaştı. Gol yağmuruna sahne olan maçta sarı kırmızılılar sahadan 6-2 galip ayrıldı. İşte maçta yaşananlar...

Giriş Tarihi 08 Mart 2024, 18:47 Güncelleme 09 Mart 2024, 09:31
Galatasaray’dan Rize’ye yarım düzine gol! Zirveye Demir’ledi!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de heyecan 29. hafta maçlarıyla devam etti. Lider Galatasaray sahasında Rizespor'u konuk etti. Sarı kırmızılılar gol yağmuruna sahne olan karşılaşmadan 6-2 galip ayrıldı.

Aslan'a galibiyeti getiren golleri Kerem Demirbay (3), Köhn, Torreira ve Icardi kaydetti. Rizespor'un gollerini ise Hojer ve Olawoyin attı.



Bu sonuçla puanını 78'e yükselten lider Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 5'e yükseltti.



DEMİRBAY ŞOV!
Galatasaray'da maçın yıldızı 3 gol kaydeden Kerem Demirbay'dı. Yıldız futbolcu ceza sahası dışından attığı gollerle gözlerin pasını sildi.

Demirbay hat-tricki ise penaltı golüyle tamamladı.



TORREIRA GOLLE TANIŞTI!
Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray'a transfer olan Lucas Torreira, sarı kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı. Zaha'nın vurduğu şutu iyi takip eden Uruguaylı, kaleci Gökhan'ı mağlup etmeyi başardı.



KÖHN MERHABA DEDİ
Devre arasında sarı kırmızılılara transfer olan Derrick Köhn de maçta ilk golünü atan isim oldu. Alman sol bek, ceza sahası dışından şık bir vuruşla ağları sarstı.

KAAN SAKATLANDI
Galatasaray, Rizespor maçında sakatlık şoku yaşadı. Rakibiyle girdiği mücadelede sakatlanan Kaan Ayhan oyuna devam edemedi.

Milli oyuncu maçın ilk yarısında yerini Zaha'ya bıraktı.



BURUK'TAN BERKAN TERCİHİ
Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez'in sakatlığı nedeniyle kadroda olmadığı maçta stoperde sürpriz yaşandı. Teknik direktör Okan Buruk, Nelsson'un yanında Berkan Kutlu'ya şans verdi.

SIRADAKİ RAKİP KASIMPAŞA
29. haftayı lider tamamlamayı garantileyen Galatasaray, gelecek kafta Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Sarı kırmızılılar, 17 Ekim Pazar günü saat 16.00'da rakibine konuk olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN