Herkesin hedefinde o var! Fenerbahçe'nin eski yıldızı Mathieu Valbuena faturayı İsmail Kartal'a kesti

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos'a penaltı atışlarıyla mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Mağlubiyet sonrası İsmail Kartal'ın oyuncu değişiklikleri eleştirildi. Daha önce Fenerbahçe forması giyen Fransız yıldız Mathieu Valbuena da faturayı İsmail Kartal'a kesenler arasında yer aldı.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2024, 16:52 Güncelleme 20 Nisan 2024, 17:03
Herkesin hedefinde o var! Fenerbahçe’nin eski yıldızı Mathieu Valbuena faturayı İsmail Kartal’a kesti

İÇİNDEKİLER

UEFA Konferans Ligi çeyrek final mücadelesinde Olympiakos'a penaltı atışları sonucu elenen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın tercihleri eleştirildi.

İk maçta 3-2 kaybeden Fenerbahçe rövanşta rakibine 1-0 üstünlük kurarak karşılaşmayı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda gol sesi çıkmazken, penaltı atışlarına geçildi.

Livakovic'in 2 penaltı kurtarmasına rağmen Tadic, Cendiz Ünder ve Bonucci'nin kullandığı 3 penaltıdan yararlanamayan Fenerbahçe, yarı final biletini rakibine kaptırdı.

İSMAİL KARTAL'IN OYUNCU DEĞİŞiKLİĞİ ELEŞTİRİLDİ
Fenerbahçe maçı 1-0 önde götürürken İsmail Kartal'ın Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Fred'i oyundan alması eleştiriliyor.

MATHIEU VALBUENA FATURAYI İSMAİL KARTAL'A KESTİ
Maçın faturasını İsmail Kartal'a kesen isimler arasında daha önce hem Fenerbahçe hem de Olympiakos forması giyen Fransız yıldız Mathieu Valbuena da yer aldı.

Mathieu Valbuena

Fanatik'e konuşan Valbuena, "Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos'a elenmesindeki etken neydi?" sorusuna İsmail Kartal'ı işaret ederek yanıt verdi.

"GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜYDÜ"
Mathieu Valbuena şu ifadeleri kullandı:

"Kesinlikle şunu söylemeliyim ki teknik direktör İsmail Kartal, oyuncu değişiklikleri konusunda gözle görülür bir şekilde hata yaptı.

Hocanın, özellikle maçın kritik anlarında yaptığı bu değişiklikler takımı fazlasıyla etkiledi ve Fenerbahçe'nin maça dair etkinliğini azalttı. Bu anlamda, İsmail Kartal'ın yaptığı değişiklikler gerçekten çok kötüydü. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin de maçı kaybetmesindeki en büyük etken oldu diyebilirim."