Tansiyon aşkınızı bitirmesin

Diyabet ve tansiyon yorgun düşürüyor. Cinsel gücü azaltıyor. Uzmanlar ise uyarıyor: Acı biber libidoyu yükseltir. Yiyin!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2018 Güncelleme 09 Kasım 2018, 01:06
Tansiyon aşkınızı bitirmesin

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir bedene sahip olmanın yolu, doğru besinleri tüketmekten geçiyor. Sağlıksız beslenmeye bağlı oluşan kilolar, tansiyon, kalp damar hastalıkları, kolesterol ve diyabet gibi kronik rahatsızlıklara zemin hazırlıyor. Yaşam kalitesini düşüren bu hastalıklar, aşk hayatını da bitiriyor. Bu hastalıkların neden olduğu halsizlik, cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa neden oluyor.
BULGURU DENEYİN...
Medical Park Fatih Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Şan, hem bu hastalıkların etkisini azaltacak hem de aşk hayatında enerji verecek ipuçlarını sizler için sıralıyor: t Gün içinde uzun süre aç kalmayın.
Çünkü bu durum, akşam yemeğini daha fazla abartmaya ve kilo artışına neden olur. Ağır yenilen akşam yemeyi, kişiyi yorgun aşkı yarım bırakır. t Düzenli olarak su, taze meyve suyu, maden suyu, beyaz çay, yeşil çay gibi sağlıklı içecekler tüketin. t Düzenli olarak fiziksel aktivite yapın. t Her öğün protein (et, peynir, yumurta, balık, tavuk), posa ve vitamin deposu salata veya sebze, kalsiyum ve protein zengin süt, yoğurt, kefir tüketin. t Her gün 1 tabak enginar, dereotu, marul, ıspanak, maydanoz, pırasa gibi sebzelerden oluşan yemekler tüketmek vücudun ihtiyacı olan antioksidan alımını karşılar. Cinsel gücü artırır.
ENERJİ VEREN BESİNLER
CİNSEL hayatta mutluluğun yolu, mutfaktan geçiyor. Dyt. Şan, vücuda enerji veren, cinsel gücü artıran besinleri sıralıyor:
CEVİZ: Günlük 2 ile 5 tam arasında tüketilebilir.
KEÇİBOYNUZU: Hastalıklarla mücadele eder. Güç verir.
ÜZÜM PEKMEZİ: Enerji verir. Libidoyu yükseltir.
BALIK: Cinsel bölge damarları için önemlidir.
SARIMSAK: Testosteron üretimini artırır.
ZENCEFİL: Safran, kişniş, vanilya ve kakao gibi baharatlar cinsel isteksizliği azaltır.
ACI BİBER: Cinsel gücü arttırır.