Hünkar Beğendi Tarifi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :21 Ağustos 2015 , 00:00 Güncelleme Tarihi :21 Ağustos 2015 , 11:11
Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı kuşbaşı dana eti (200 gram)
1 çorba kaşığı yemeklik doğranmış soğan
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
2 adet bostan patlıcanı
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
1 adet kiraz domates
1 dal taze kekik
1 dilim kabak (şerit şeklinde dilimlenmiş)


Hünkar Beğendi Yapılışı
Öncelikle soğan, sarmısak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde patlıcanları çizip, ızgarada pişirin. Kabuklarını soyup çatalla ezin. 1 çorba kaşığı tereyağını, 1 çay bardağı krema ile çırpıp, patlıcan, şeker ve kaşar peynirini ilave edin. Küçük bir tavada hafifçe kaynatın. Tuz ve karabiber katın. Kabak dilimini ızgarada közleyin. Çember haline getirip, servis tabağının ortasına koyun. Onun da içine beğendiyi koyun. Üzerine eti ilave edip, kiraz domates ve taze kekik ile süsleyerek servis yapın.