1 kg patlıcan,
1 kg domates
20-25 diş sarmısak,
2 adet havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yaz Patlıcanı Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun. İri iri doğrayıp tencereye dizin. Domatesleri kabukları ile blendırdan geçirin. Patlıcanların üzerine yayın. Sarmısakları ayıklayıp domateslerin üzerine serpiştirin. Havucu halka halka doğrayıp tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, tozşeker ve zeytinyağını tencereye alın. Orta hararetli ateşte hiç karıştırmadan pişirin (patlıcanlar yumuşadıktan sonra 1 kere karıştırabilirsiniz). Soğuduktan sonra servis tabağına alıp maydanozla süsleyin.