Seçil Erzan davasında flaş gelişme! Hazırlanan yeni iddianamede mağdur sayısı artınca istenen ceza da arttı! Çorlulu pazarcıları bile dolandırmış

Yüksek karlı Fatih Terim Fonu adı altında başta Emre Belözoğlu, Muslera, Selçuk İnan, Arda Turan gibi ünlü futbolcular olmak üzere birçok ismi milyonlarca dolar dolandıran Seçil Erzan davasında flaş bir gelişme yaşandı. Hazırlanan yeni iddianamede mağdur sayısıyla birlikte Seçil Erzan için istenen ceza da arttı. Erzan’ın sadece futbolcuları değil Çorlulu pazarcıları bile dolandırdığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2024, 15:51 Güncelleme 03 Mayıs 2024, 18:59
Seçil Erzan davasında flaş gelişme! Hazırlanan yeni iddianamede mağdur sayısı artınca istenen ceza da arttı! Çorlulu pazarcıları bile dolandırmış

İÇİNDEKİLER

Futbol ve iş dünyasını saran yüksek karlı gizli fon vurgunu Türkiye gündeminden düşmedi. Özel bir bankanın şube müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Galatasaraylı kaleci Muslera'nın da aralarında bulunduğu futbol dünyasının 18 ünlü isimden yüksek kar vaadiyle milyonlarca dolar para topladı ancak geri ödemedi. Seçil Erzan tutuklanarak cezaevine gönderilirken soruşturmada ortaya çıkan detaylar milyonları şaşkına çevirdi.

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen aralarında 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan'ın da bulunduğu 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında yeni gelişme yaşandı.

YENİ İDDİANAME DÜZENLENDİ
252 yıl hapsi istenen Seçil Erzan'a iki yeni iddianame düzenlendi. Birleştirilme talepli açılan davada neticesinde müşteki sayısı 26'ya yükseldi. Hazırlanan iddianamelerden birinde davanın sanıklarından Nazlı Can'ın yengesinin akrabaları Kaan Sinih, Tursun Sinih ve Sevgil Sinih müşteki olarak bulunuyor.

AİLE ÜYELERİ LİSTEDE
İddiaya göre Nazlı Can ve Seçil Erzan'ın iknaları sayesinde Tursun ve Sevgil çifti oğulları Kaan Sinih ile birlikte fon vaadiyle farklı tarihlerde olmak üzere 2 milyon 250 bin TL ve 150 bin dolar verdi. 1 milyon 550 bin TL geri aldıklarını belirten Sinih ailesi geriye kalan tutarın kendilerine verilmediklerini söyledi. Sinih ailesinin şikayeti üzerine yürütülen soruşturma sonunda Erzan ve Can hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 13 yıla kadar hapisleri istendi.

PAZARCILARI DA DOLANDIRMIŞ
Hazırlanan ikinci iddianamede ise Çorlu'da pazarcılık yapan Hasan Çorbacı ve Hacer Çorbacı müşteki olarak yer aldı. Sanıklarda ise Seçil Erzan ve Hüseyin Eligül vardı Hacer Çorbacı, 30-35 yıldır pazarcılık yaptıklarını, Erzan'ın babasıyla pazarcılık yaptığı dönemde tanıştıklarını ve Erzan'ı da bu vesileyle tanıklarını söyledi.

GİZLİ FON DEVREYE GİRDİ
2006 yılında Seçil Erzan'ın Çorlu'da bankada çalıştığı dönemde hesap açarak birikimini yatırdığını belirten Hacer Çorbacı, 2018 yılında Erzan'ın eşi Hasan Çorbacı'yı arayarak gizli fondan bahsettiğini söyledi. Ancak çift ilk etapta bu teklifi reddetti. Bunun üzerine Erzan, tekrardan arayarak ikna etmeye çalıştı.

ERZAN SUÇLAMALARI REDDETTİ
Gizli fona para yatırmak için Çorbacı ailesini ikna eden Erzan, parayı zabıta memuru Hüseyin Eligül üzerinden getirtti. Çorbacı ailesi farklı tarihlerde 125 bin TL aldığı ortaya çıktı. Sabah'ta yer alan habere göre, soruşturma kapsamında Erzan 18 Nisan 2024'te savcıya ifade verdi. Erzan ifadesinde, müştekileri pazarcı olmaları sebebiyle tanıdığını, fon veya başka bir şey adı altında para almadığını iddia ederek suçlamaları reddetti.

İSTENEN CEZA 275 YILA YÜKSELDİ
Hazırlanan ikinci iddianamede ise Erzan ve Eligül hakkında "Nitelikli dolandırıcılık suçundan 3 yıldan 10 yıla hapis istemiyle dava açıldı. İddianameler birleştirme talebiyle mahkemeye gönderildi. Böylelikle 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan'ın ceza talebi 275 yıla yükseldi.