Marmara Denizi'nde ceset bulundu: 73 gün önce batan geminin mürettebatı mı? Kimliği belli oldu

Marmara Denizi'nde, balıkçılar tarafından suyun yüzeyine vurmuş bir ceset bulundu. Cesedin 15 Şubat'ta batan ‘BATUHAN A’ isimli gemideki kayıp 2 mürettebattan biri olan Ahmet Atav'a ait olduğu belirlendi.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2024, 17:14 Güncelleme 26 Nisan 2024, 23:50
Marmara Denizi’nde ceset bulundu: 73 gün önce batan geminin mürettebatı mı? Kimliği belli oldu

İÇİNDEKİLER

Marmara Denizi'nde, Karacabey ilçesinin Kurşunlu Mahallesi açıklarında, balıkçılar suyun yüzeyine vurmuş bir ceset buldu. Bulunan cesedin 15 Şubat'ta batan 'BATUHAN A' isimli gemideki kayıp 2 mürettebattan biri olan ve gemide stajyer olarak görev yapan Ahmet Atav'a ait olduğu tespit edildi.

Marmara Denizi'nde Karacabey ilçesinin kuzeyinde 4 mil açıkta 15 Şubat'ta batan 'BATUHAN A' adlı geminin kayıp 2 mürettebatı bulunamazken, olaydan 73 gün sonra geminin battığı bölgede balıkçılar suyun yüzeyine çıkmış bir ceset ile karşılaştı.

Batuhan A gemisi, Marmara adasından yüklediği mermer tozu yüküyle Gemlik limanına hareket ederek geçtiğimiz Şubat ayı başında Marmara denizinde batmış; 6 mürettebatı bulunan geminin kayıp 2 mürettebatına ulaşılamamıştı.

Çarşamba günü Karacabey Kurşunlu açıklarında avlanan balıkçılar tarafından bulunan ceset, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri tarafından kimliğinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kayıp başmühendis-makinist 33 yaşındaki Murat Çalışkan ile 22 yaşındaki makine stajyeri Ahmet Atav'ın ailelerinden alınan DNA örneği ile karşılaştırılacak olan cesedin kimliği DNA testiyle belirlenmesi bekleniyordu.

Yapılan çalışmalar ve DNA testleri sonucunda bulunan cesedin, batan Batuhan A. isimli gemi murettebatına ait olduğu belirlendi. Cesedin, gemide stajyer olarak görev yapan Ahmet Atav'a ait olduğu tespit edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN