Antalya'da huzurevinde dehşet! Bıçakla saldırdı: Ölü ve yaralılar var! Katilin ifadesi ortaya çıktı! Bakanlıktan inceleme

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi'nde bıçaklı saldırı olayı yaşandı. İzzettin Söğüt (65), kaldığı huzurevinde husumetli olduğu öne sürülen 3 kişiye bıçakla saldırdı. Saldırıda Selçuk Goncegül (73) ile Ali Serdar Batır (66) hayatını kaybetti. Ahmet Özdemirel ise yaralandı. İfadesi ortaya çıkan İzzettin Sögüt "Benim hakkımda sürekli idareye bir şeyler söylediğini düşünüyordum. Ben de gece saatlerinde elimde 2 bıçakla odasına gittim" dedi. Öte yandan Bakanlık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal medya hesabından konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2024, 10:22 Güncelleme 03 Mayıs 2024, 15:52
Antalya’da huzurevinde dehşet! Bıçakla saldırdı: Ölü ve yaralılar var! Katilin ifadesi ortaya çıktı! Bakanlıktan inceleme

İÇİNDEKİLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi'nde bıçaklı saldırı meydana geldi.

Olay, saat 01.30 sıralarında Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır Mahallesi Mektep Sokak'taki Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi'nde meydana geldi.

BIÇAKLA SALDIRDI
İzzettin Söğüt, aralarında husumet olduğu öne sürülen ve kendisiyle aynı huzurevinde kalan Selçuk Goncegül, Ali Serdar Batır ve Ahmet Özdemirel'e bıçakla saldırdı. Söğüt olay sonrası yangın merdiveninden kaçtı.

2 ÖLÜ 1 YARALI
Huzurevi görevlilerinin ihbarı üzerine adrese ekipler sevk edildi. Sağlık görevlileri, Selçuk Goncegül ile Ali Serdar Batır'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı Ahmet Özdemirel ise ambulansla hastaneye götürüldü.

Ekipler, İzzettin Söğüt'ü yakalamak için çalışma başlattı.

Polis ve bekçilerin el fenerleriyle yaptığı aramada İzzettin Söğüt, Yeşilbayır Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yakalanıp gözaltına alındı.

Polis merkezine götürülen Söğüt, işlemlerinin ardından Cinayet Büro ekiplerine teslim edilerek Antalya'ya getirildi.

Selçuk Goncegül ve Ali Serdar'ın cenazeleri ise Antalya Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

2 BIÇAK KULLANMIŞ
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde kaldığı huzurevindeki Selçuk Goncegül ile Ali Serdar Batır'ı bıçakla öldürüp, Ahmet Özdemirel'i yaralayan İzzettin Söğüt'ün emniyette verdiği ifadesinin detayları ortaya çıktı.

BIÇAKLI SALDIRGAN İZZETTİN SÜĞÜT

İzzettin Söğüt ifadesinde, "Kurum müdürü beni huzurevinden kovmak istiyordu. Sürekli bana bir şeyler diyordu. Huzurevinden çıkmam için bir belge imzalatmaya çalıştılar. İmzalamazsam bana kötü davranacaklarını söylediler. İntiharı bile düşündüm ama yüksek katlı bir yer bulamadım. 117 numaralı odada kalan Selçuk Goncegül'ün benim hakkımda sürekli idareye bir şeyler söylediğini düşünüyordum. Ben de gece saatlerinde elimde 2 bıçakla odasına gittim. O esnada doğruldu sonrasında ise bıçakla kendisine saldırdım. Aynı odada olan Ali Serdar Batır da uyanıp araya girmeye çalıştı. O esnada onu da bıçakladım. Güvenlik gelince de 116 numaralı odaya doğru gittim, o odada Ahmet Özdemirel'in de bana saldıracağını düşününce onu da bıçakladım ve kaçtım" dedi.

'BENİ BU HALE GETİREN ÖLDÜRTTÜ'
Süğüt, Uncalı Semt Polikliniği'nden çıkartılmasının arından basın mensuplarının "Neden öldürdünüz?" sorusuna, "Git müdüre söyle, ben değil, müdür öldürdü. Ona sorun. Beni bu hale getiren öldürttü, ben değil tamam mı? Öldüren o, huzurevi müdürü öldürdü" karşılığını verdi.

OLAYDA YARALANAN AHMET ÖZDEMİREL

Süğüt, daha sonra ekipler tarafından adliyeye götürüldü.

HAYATINI KAYBEDEN ALİ SERDAR BATIR

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI
Diğer yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından, konuya ilişkin açıklama yapıldı.

HAYATINI KAYBEDEN SELÇUK GONCEGÜL

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesine ait özel bir huzurevinde yaşanan bıçaklı saldırı haberlerine ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Huzurevinde gece saatlerinde gerçekleşen üzücü olayda 2 yaşlı hayatını kaybederken, ağır yaralanan 1 yaşlının ise hayati tehlikesi devam etmektedir. Olayın öğrenilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz huzurevine ivedilikle intikal etmiş olup huzurevi sakinlerine ve personele yönelik gerekli psikososyal destek sağlanmaya başlamıştır. Kaçan saldırgan ise emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili Bakanlığımızca inceleme başlatılmış olup konunun yakinen takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."