Organ tacirleri çocuk peşinde

Türkiye'de yaşanan organ mafyası dehşeti, Avrupa'ya sıçradı. İsveç'te ormanda bulunan çocuk cesedinde organların olmaması gündeme bomba gibi düştü...

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 28 Ağustos 2010
Organ tacirleri çocuk peşinde

İÇİNDEKİLER

Türkiye kayıplara karışan bir çok çocuğun organ mafyasının eline düştüğü iddiaları ile sarsılırken, İsveç'te de ormanlık alanda cesedi bulunan bir kızın organlarının olmaması ülkeyi ayağa kaldırdı. Acaba organ mafyasının yeni durağı İsveç'mi? sorusu gündeme geldi. Ülkede bu yılın ilk 6 ayında 660 göçmen çocuk hakkında kayıp ihbarında bulunulduğu, bu çocuklardan 494'nun hala kayıp olduğu açıklandı. Genelde 3. dünya ülkelerini tercih eden organ mafyasının artık gelişmiş ülkelerde de faaliyette olabileceği konuşuluyor.

İNTERNETE DİKKAT...

Türkiye de kayıp çocuklar konusunda bir hayli sıkıntı yaşayan ülkelerin başında geliyor. Yetkililer, şu anda 18 yaş altı bin 680 çocuğun kayıp olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler ise dünya genelindeki kayıp çocuklarla engellenmesiyle ilgili yeni bir çalışma başlatacağını açıkladı. Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, "Organ mafyası çok aktif. Emniyet, Türkiye'deki organ mafyasının kökünü kazıdı. Bu nedenle bunlar yurt dışı merkezli çalışıyor. O yüzden kaçırılan çocuklardan geriye hiçbir iz bırakmıyorlar. Öldürüp bir kenara atıyorlar. Günlerce gözlem yapıp en uygun zamanı bekliyorlar. Ondan sonra da çocukları kaçırıyorlar. Aileler çocuklarını an be an ama çaktırmadan izlemeli. Sosyal paylaşım sitelerine dikkat etmeli" dedi.