Sokaktan zirveye

İsveç'te 'Boş geziyor' diye teyzesi tarafından sokağa atılan bir Türk, birçok sektörde zirveye çıktı Başarısını da 'Türk gibi düşün' adıyla kitap haline getiren işadamı, ülkede günün konusu oldu...

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 20 Kasım 2010
Sokaktan zirveye

İÇİNDEKİLER

Mersin'de öğrenim gördüğü sırada, öğretmeninin "Senden birşey olmaz'' demesi üzerine 17 yaşında babası tarafından İsveç'teki teyzesinin yanına gönderilen Kadim Akça, imkansızı başardı. Teyzesi, 'Boş geçiyor' diyerek evden kovduğu Akça, sokaklarda yaşadı ve küçük bir sermayeyle markete ortak oldu. Kısa sürede holding kuran Türk iş adamı, yazdığı kitap ile İsveç'te olay oldu. İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Kadim Akça, "Teank som en Turk Om du vill lyckas i Sverige" (İsveç'te başarılı olmak istiyorsan Türk gibi Düşün) adını taşıyan kitabını tanıttı.

'SENDEN BİR ŞEY OLMAZ'
İş hayatında başarılı olmasının, Türk kültürünü unutmadan hayatına yansıtmasına bağlı olduğunu belirten Akça, "İsveçli gibi dürüst ve düzenli olacaksın. Ama İsveçli gibi suskun olmayacaksın. Türk susmaz, yanlış da olsa sorgular, tartışır. İsveçli gibi cimri de değildir. Bu iki kriter birleştirildiğinde başarı gelir. Kitabımda bunu anlattım. Kitabımdan Mersin'de okulda okurken bana 'Senden birşey olmaz' diyen öğretmenime gönderdim" dedi.