Et ve Balık Kurumu'nun ithal ettiği kasaplık sığırların Türkiye'ye gelmeye başlaması ile inişe geçen et fiyatları, yeniden zamlandı. Kilosu 18 liradan 12 liraya inen toptan karkas et tekrar 15 liranın üzerine çıktı. Toptan fiyattaki yükseliş anında tüketiciye yansıdı. 15 liraya kadar düşen yemeklik kıymanın fiyatı da, 18-19 lira bandına yükseldi. Fiyat artışında, 'İthal et yetersiz kaldı, talep karşılanamıyor' gerekçesi kullanılırken, her yıl olduğu gibi Ramazan fırsatçılığı da hortladı. Türkiye'nin en büyük et tedarikçilerinden Etçii Başkanı Emin Arslan, spekülatörlerin devreye girdiğini belirterek, bunları, "Et piyasasında akbabalar dolaşmaya başladı" ifadeleriyle anlattı. Arslan, son günlerde sektörde yaşananları şöyle dile getirdi: "Bu kişiler, az sayıda canlı hayvan getirildiğini bildiklerinden köylünün elindeki hayvanları satın alarak fiyatları yükseltiyor. 'İthal canlı hayvan ve et getirmeyelim, biz elimizdeki yetişmiş danaları 12 TL'ye veririz' diyenler, fırsatçılık yaparak ve ellerindeki yetişmiş hayvanlarını satmayarak karkas gövde et fiyatını 20 TL çıkması için uğraşıyor." Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise, 'Devlet bu işi yapamaz' diyenlerin blöfü ile karşılaştıklarını söyledi. Yalçındağ, "Piyasanın büyükleri istediği gibi fiyatlarla oynuyor. İthalat işi daha büyük miktarda olmalı" diye konuştu.
192 Angus daha geldi
Avustralya'dan ithal edilen 192 adet Angus cinsi damızlık büyükbaş hayvan, kargo çağıyla Türkiye'ye getirildi. Canlı ağırlığı 1.5 tona kadar çıkabilen hayvanları taşıyan kargo uçağı, 19 saatlik yolculuğun ardından Esenboğa Havalimanı'na geldi. 192 Angus'un
113'ü Konya'ya, 79'u da Afyon'a gidecek.