Fırıncılar: Eti biz satalım

TAKVİM İstanbul'da EBK mağazasının olmadığını gündeme getirdi, Fırıncılar Odası harekete geçti. Oda Başkanı Özer, 'Buzhane yapıp ucuz et satmak istiyoruz' dedi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :27 Ağustos 2010
Fırıncılar: Eti biz satalım

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) mağazasının olmadığı yönündeki haberimiz ses getirdi. Haberimizin ardından İstanbul Fırıncılar Odası, EBK'nın mağazası olup, etleri satmak istediklerini açıkladı. İstanbul Ekmek Fırıncıları Sanatkarları ve Ekmek Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Fahri Özer, sadece ekmek satarak dükkan kiralarını çıkaramadıklarını söyledi. EBK'nın etlerinin işlenmiş olarak, paketler halinde geldiğini kaydeden Özer, "Kasaplar gibi alıp işleyeceğimiz bir durum yok. Etler hazır paketler halinde olacak. Biz de fırınlarımıza buzhane yapıp, satışını yapacağız" dedi. Fahri Özer, "Birçok kasapta ekmek satıldığını görüyoruz. O zaman biz de et satabiliriz" diye konuştu. Kasaplar ise fırıncıların bu talebine tepki gösterdi.

ÜRETİCİ-SANAYİCİ EL ELE VERDİ
Kırmızı et sektörünün son dönemde artan sorunları için ilk defa bir araya gelen üretici ve sanayiciler, 'Ulusal Kırmızı Et Konseyi'ni kurdu. Konseyden yapılan açıklamada, sektörde istikrar ortamının sağlanması ve hayvancılığın geliştirilerek, kaliteli kırmızı et üretiminin artırılması için kalıcı tedbirler alınması gerektiği vurgulandı.