YENİKÖY: Avrupa Yakası'nda bulunan Yeniköy'de satılık 6 yalı bulunuyor. Buradaki yalıların fiyatları ise 12 milyon dolar ile 100 milyon euro arasında.
BEYKOZ: Anadolu Yakası'nda bulunan Beykoz'da satılık 6 yalı var. En bilineni Hamlacıbaşı Yalısı. Şeref Yıldız'a ait yalı 10 milyon dolar. Bölgedeki en ucuz yalı Dr. Ali Akkök'e ait. Bu kagir yalı için 3 milyon dolar isteniyor.
ÇUBUKLU: 8 yalıdan 2'si satılık. İsimlerini gizleyen sahipleri, birine 2.5 milyon, diğerine ise 7.5 milyon dolar istiyor.
KANLICA: Satılık 8 yalı var. Bunlardan en bilineni Abdullah Acar'ın sahibi olduğu yalı. Acar'ın bu yalı için 14 milyon dolar istediği söyleniyor. Diğerlerinin fiyatı 6 milyon ile 45 milyon dolar arasında.
ANADOLUHİSARI: 8 satılık yalı bulunuyor. En bilineni Demet Sabancı'nın sahibi olduğu Zarif Mustafa Paşa Yalısı. Ancak, yalının haremlik kısmının arsası satılıyor. Arsa Orhan Aslıtürk'e ait. Fiyatı 10 milyon euro olarak belirlenmiş.
KANDİLLİ: Satılık 7 yalı bulunuyor. En bilineni Abut Efendi Yalısı. Salat Yağları'nın sahibi İsmail Özdoyuran vefat edince varisleri yalıyı satışa çıkardı. Fiyatı 45 milyon dolar. Yalı birçok TV dizisinde de kullanıldı.
VANİKÖY: 2 yalının gizli sahipleri 40'ar milyon dolar istiyor.
ÇENGELKÖY: Satılık 6 yalı var. En bilineni Baha Bey Yalısı. Hatapkapulu ailesinin fertleri yalı için 5.6 milyon dolar istiyor.
BEYLERBEYİ: 2 yalı satılık. Sahipleri isimlerini gizliyor. Yalıların birine 20 milyon, diğerine ise 40 milyon dolar isteniyor.
KUZGUNCUK: Satılık 3 yalı var. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen sahipleri, yalılara 5 milyon ile 25 milyon dolar arasında fiyat biçmiş.
PATRONLAR VAZGEÇMİYOR












TOPLAM 424 TANE
Semt .... Yalı sayısı
Beykoz ...................... 20
Paşabahçe ..................19
Çubuklu ........................8
Kanlıca ...................... 46
Anadoluhisarı............ 56
Göksu Deresi ..............10
Kandilli ........................30
Vaniköy...................... 32
Çengelköy ..................33
Beylerbeyi ..................31
Kuzguncuk ................41
Yeniköy ......................71
Bebek ..........................22
100 MİLYON EUROLUK SARAY YAVRUSU
Yeniköy'de, Müfit Erbilgin'e ait Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı, 100 milyon eurodan satılıyor. Daha önce 100 milyon dolar isteyen Müfit Erbilgin, fiyatı geçen yılın sonlarına doğru 100 milyon euroya çıkardı.
İÇİNDE KÖŞK VAR
Dolmabahçe'den sonra Boğaz'daki en büyük yalılardan olan ahşap karkaslı Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı, bodrumla birlikte 4 katlı inşa edilmiş. Yalının deniz cephesinin 2 yanında 2'nci katlardan dışarı taşan çıkıntılı cumbalar bulunuyor. II. Abdülhamid'in oğlu tarafından 1911'de satın alınan ve şehzadenin adını taşıyan 64 odalı yalı, Boğaz'ın en büyük sahilhanelerinden biri. Arka bahçesinde büyük bir köşk bulunuyor. Türk asıllı Mısırlı Ahmet İhsan Bey yalıyı satın alınca, halk arasında Mısırlılar Yalısı olarak da tanınmaya başlamış. Yalının duvarlarında, yapıldığı dönemden günümüze ulaşan Rokoko üslubu işlemeler var. 3 bin metrekare alana sahip yalının kendi yüzölçümü 600 metrekare kadar. Ayrıca bir yüzme havuzu ve bir Türk hamamı da var.