İLERİ TEKNOLOJİ
Geliştirdiği tablette android tabanlı yazılım kullandığını kaydeden Ufuk Tezcan, "O yüzden fiyatı 4'te 1'e geliyor. Kullanılan yazılımı, plastik aksamı ve anakartı kendim geliştirdim. İşlemci, sanal bellek, hard disk, kamera ve dokunmatik ekranı belirli üreticilerden temin ettik" dedi. Anakartı İstanbul'da, plastik aksamı Sakarya'da ürettirdiklerini anlatan Tezcan, Adapazarı'ndaki tesiste ürünlerin montajını, yazılım yüklemelerini ve testlerini yaptıklarını söyledi. Ürünün fiyatı ise 200 ila 400 lira arasında değişiyor.
* Ufuk Tezcan, tablet bilgisayarına Izec adını verdi. Tablet bilgisayarın aylık 700 adetlik üretim kapasitesinin olduğunu anlatan Tezcan, Araplar ile ihracat için görüşme Steve Jobs yaptığını söyledi.
DÜNYAYI DEĞİŞTİREN ADAM
Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Apple'ın kurucusu Steve Jobs, bilgisayar çağında devrim yarattı. Apple'ı dünyanın zirvesine taşıyan Jobs, teknoloji dünyasını baştan aşağı değiştirdi. Jobs'un, Apple'ın teknoloji dünyasında çığır açan iPod, iPhone, iPad ve MAC bilgisayarlarının altında imzası vardı. Onun önderliğinde Apple, 2002'de iPod'u, 2003'te iTunes'u, 2007'de iPhone'u ve 2010 yılındaysa iPad'i piyasa sürdü. Jobs, 56 yaşında, geçen ay hayatını kaybetti.


