İstanbul'un 'bahçesi' geliyor

GAP İnşaat ile Emlak Konut'un işbirliği olan Şehrizar Projesi'nin yüzde 60'ı satıldı. Projenin ismi 'Şehrin bahçesi' anlamına geliyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :07 Ocak 2012
İstanbul’un ’bahçesi’ geliyor

İÇİNDEKİLER

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve Çalık Holding iştiraki GAP İnşaat, Üsküdar Altunizade'de, 450 milyon TL'lik yatırımla 208 dairelik Şehrizar Konakları'nı inşa ediyor. İsminin anlamı 'şehrin bahçesi' olan Şehrizar, mimarisiyle dikkat çekiyor.

BU YIL BİTECEK
Projenin 2012 sonuna kadar tamamlanacağını belirten Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetkin, konakların adeta iki kıtayı kucaklayan bir lokasyonda olduğunu belirtti. Yetkin, "108 bin metrekarelik inşaat alanımızın 7 bin metrekaresi sosyal tesis. Blokların yerleşimi projedeki tüm yapıların manzaraya sahip olmaları için birer kat farkla Boğaziçi'ne doğru inerek düzenlendi" diye konuştu. Feyzullah Yetkin, projede inşaatın yüzde 60'ını tamamladıklarını, buna paralel olarak satışta da yüzde 60 oranına ulaştıklarını kaydetti. Şehrizar Konakları'ndaki ödeme planı hakkında da bilgi veren Yetkin, VakıBank, Halkbank ve Bank Asya ile yapılan anlaşmalar kapsamında yüzde 50 peşin, 12 ay vade, yüzde 35 peşin 9 ay vade ve yüzde 25 peşin 6 ay vade seçeneklerinin bulunduğunu söyledi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, Şehrizar Konakları'nın seçkin bir proje olduğuna işaret ederek, "Her önümüze gelene konut satmıyoruz. Seçici ve elit bir proje oldu" dedi.

ÇİÇEKLER SÜSLÜYOR
Toplam 38 bloktan oluşan projede, 3-5 blok birleştirilerek mahalle haline getiriliyor. Her mahallenin ise ortak bahçe alanları yer alıyor. Şehrizar Konakları Projesi'nde İstanbul Boğazı'nın dokusunu yansıtan bitkiler kullanılıyor.
Proje peyzajında kullanılacak bitkiler arasında Manolya, Süs Kirazı, Gülibrişim, Oya Ağacı, Süs Elması, Sarı Salkım, Akağaç, Huş, Katalpa ve Erguvan yer alıyor.

EN İYİ MİMARLAR BU PROJEDE
Türkiye'nin önemli mimarlarından Han Tümertekin, Nevzat Sayın, İhsan Bilgin ve Sinan Kafadar'ın imzası taşıyan Şehrizar Konakları'nda 3+1'den 8+1'e kadar brüt 180 ile 626 metrekare arasında değişen daire çeşitleri bulunuyor. Ortalama metrekare satış fiyatının 10 bin TL olduğu projede en düşük daire fiyatı KDV dahil 1 milyon 950 TL iken, en yüksek daire fiyatı ise 3 milyon 500 bin TL.

BURÇİN GÖKTAN