TAKVİM'e konuşan Gıda Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, tüm gıdaların bahçeden sofraya gelişinin her aşamasında denetçilerin iş başında olduğunu, fabrika, nakliye, market rafı demeden her yerden numune aldıklarına dikkat çekti. Dr. Erol, et ürünlerinin denetiminin de her aşamada yapıldığını söyledi.
Denetimlerde tespit edilen soruna göre cezai müeyyideler uygulandığını anlatan Dr. Erol, "Uyarı, para cezası, kapatma, üretim durdurma, ürünlerin piyasadan toplatılıp imha edilmesi, suç duyurusunda bulunma ve en ağır ceza olarak da sorunlu olan ürünün kamuoyuna ifşa edilmesi söz konusu" dedi. Dr. Erol'un verdiği bilgiye göre; 2011'de et ürünlerine yönelik 3 bin 301 numune alınıp incelendi. 523'ünde olumsuzluk tespit edildi. Üreticilere uyarı ve para cezaları verildi. 33 ürün ile ilgili de suç duyurusu yapıldı.
Hüsniye ORAL
