'8 LİRADAN AZ OLAMAZ'
Sadık Çelik, 4 liraya 4 kap yemeğin, üstelik içinde et olarak hazırlanmasının mümkün olmayacağını ifade ederek şu hesabı yapıyor: "Ortalama kemiksiz dana etinin kilosunun 20-25 lira maliyeti varken 100-150 gramlık dönerin porsiyonunun ve yanında 3 çeşit yemeğin 3.5- 4.5 TL'ye verilmesi nasıl mümkün olabilir? Bu fiyatlara hilesiz, katkısız dana etinden köfte, dana etinden döner, dana etinden dolma ve diğer etli yemekler nasıl yapılabilir? Bunun mümkün olabilmesinin tek yolu hileden ve aldatmacadan geçer. Kaliteli, sağlıklı, hilesiz 4 çeşit yemeğin fiyatı 8 liradan az olamaz. Hile yaparak, aldatarak ucuz fiyata, milyonlarca kişiye yemek satarak övünen yemekçilere karşı hazır yemek sektörü ve tüketici kendisini sorgulamalı, bilinçli hareket etmelidir."
BAKTERİLER BİZİ SARIYOR
Sadık Çelik, ucuza mal edilen yemeklerin ayrıca temiz de olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Hijyeni sağlanmamış personel, sterilize edilmemiş üretim ortamı ve üretim malzemeleri nedeniyle birçok bakteri ve virüs vücudumuza saldırıyor. Bu esnada bağışıklığımız zayıf ise birçok hastalığa kapı açıyoruz. Karbonhidratlı, bol doymuş yağlı yemekler ve açlık hissimizi daha da artıran mısır şuruplu içecek ve tatlılarla obeziteden kalpdamar hastalıklarına varan ciddi sağlık problemlerine yakalanıyoruz. Son kullanım tarihi geçmiş ürünler nedeniyle yaşanan zehirlenmeler nedeniyle can kayıpları bile yaşanabiliyor."
