Salçada panik

TAKVİM, salçadaki büyük hileyi ortaya çıkardı; sektör hareketlendi. SALKONDER Başkanı Özakar, haberimiz üzerine tüketicileri katkılı ürünlere karşı uyardı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :20 Haziran 2012
Salçada panik
Salçadaki hileleri ortaya çıkardığımız haberimiz sektörde tartışmaya yol açtı. Yapılan hileleri doğrulayan Salça, Dondurulmuş ve Konserve Gıda Sanayicileri Derneği (SALKONDER) Başkanı Dr. Serdar Özakar, salçanın üretim ve ambalajlama sürecinde kurallara kesinlikle uyulması gerektiğini, fakat bazı üreticilerin bu standartlara tam olarak uymadığını söyledi. Özakar, salçanın içine hiçbir kimyasal koruyucu katkı maddesi veya renklendirici katılmaması gerektiğini belirterek, "Havayla teması tam kesilmeden ambalaja konularak tüketime sunulan salçalarda mutlak surette kimyasal koruyucu katkı maddesi konuluyor. Çoğu kez izin verilenden daha fazla tuz katılarak hile yapılıyor" dedi. Özakar, "Yaklaşık 12 ila 14 kilo domatesten yeni teknolojiyle birlikte 1 kilo salça elde edilmektedir. Salça, sadece fiziksel yollarla ısıtılıp pastorize veya sterilize edilerek satılmalıdır" şeklinde konuştu.

TEHLİKE SAÇIYOR
Doğal yollarla üretilen salçanın çok önemli bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Özakar, ülkemizde ne yazık ki bu standartlarda üretimi yapılmayan salçaların büyük tehlike saçtığını dile getirdi.