KİMYASAL ÜRÜN BULUNUYOR
Uzmanlar, etin içine karıştırılan suyun durabilmesi için bazı kimyasalların da kullanıldığını, daha sonra etlerin eksi 40 derecede dondurulduğunu belirtti. Uzmanlar, ete katılan kimyasal tuzların suyu alma kapasitesini yüzde 35 artırıldığını ifade ettiler. Programda bu kimyasalların kanserojen etkide bulunduğu da anlatıldı. Uzmanlar, etin içine su katılmasının da 'marina ediliyor' görüntüsü altında yapılarak gizlenmeye çalışıldığını ifade etti.
HİLENİN SEBEBİ KOMİSYON MU?
Programa katılan Veteriner Hekim Can Demir, şunları söyledi: Büyük marketler sipariş verdikten sonra, 'soğuk hava deposu', 'raf parası' gibi komisyonlar istiyor. Eti veren insanın bu komisyonları hile yapmadan karşılaması mümkün değil" dedi. Kasaplar Odası Başkanı Bilgin Şahin ise toplu alımlarda bazı firmaların sadece ucuz olduğu için yıllık anlaşmalar yaptığını burada da bazı komisyonlar verildiğini belirterek, "Büyük oteller tatil köyleri aldıkları etlere dikkat etmeli" dedi.