TÜKETİMİN % 20'Sİ BİR GECEDE
Bahar Gıda Grup Başkanı Ali Bahar, "Türkiye'de yıllık hindi eti tüketimi yaklaşık 43 bin ton, bunun yaklaşık yüzde 20'si yılbaşı gecesi tüketiliyor. Ülke genelinde yılbaşı için yaklaşık 500 bin hindi satılmasını bekliyoruz. Hindi tüketimi en fazla İstanbul ve otellerin çok olmasından dolayı Antalya'da gerçekleşiyor" diye konuştu. Ağırlığı 8- 14 kilogram arasında değişen hindinin yılbaşı haricinde parça olarak satıldığını dile getiren Bahar, "Hindi sadece yılbaşında bütün olarak satılıyor. Bu nedenle yılbaşında 5-7 kilogram ağırlığında özel hindiler üretiyoruz" dedi. Piyasada 4 kilogramlık hindiler de var.
PİŞİRİRKEN BUNLARA DİKKAT!
Bir otelin baş aşçısı Cüneyt Dalgın, hindi pişirirken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Dalgın, öncelikle limon ve tuz ile hindinin bir gece buzdolabında bekletilmesi gerektiğini söyledi. Bal, hardal ve soya sosu ile hindinin marine edilebileceğini vurgulayan Dalgın, hindi etinin fırında 180 derece ısı ile pişirilebileceğini anlattı. Dalgın, hindinin mümkünse piştiği gece tüketilmesi gerektiğini kaydetti.