KURU KAYISI LİDER
Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre; Nisan'da markette en fazla fiyat artışı yüzde 74.57 ile kuru kayısıda görüldü. Kuru kayısıyı yüzde 14.69 ile fındık, yüzde 12.54 ile armut, yüzde 5.28 ile havuç, yüzde 5.16 ile lahana, yüzde 3.73 ile nohut, yüzde 2.86 ile marul, yüzde 2.83 ile tavuk eti, yüzde 2.58 ile kuru üzüm, yüzde 2.32 ile limon, yüzde 1.65 ile dana eti, yüzde 1.59 ile zeytinyağı, yüzde 1.30 ile toz şeker, yüzde 1.27 ile elma takip etti. Bayraktar, üretici ve market fiyatları arasındaki fark incelediğinde, en fazla farkın yüzde 445.19 ile maydanozda görüldüğünü, sivri biberde yüzde 383.08, lahanada yüzde 379.20, ıspanakta yüzde 361.90, salatalıkta yüzde 346.42, kuru soğanda yüzde 337.63 fark oduğunu vurguladı.