* Çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak piyasaya sunulacak ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye satılacak.
* Ürünlere dışarıdan et proteini katılamayacak. Kanatlı eti ürünlerine deri olarak sadece kanatlı karkası üzerindeki kanatlı derisi katılabilecek.
* Coğrafi işaret olarak tescil edilmiş et ürünleri, yatay gıda kodeksi hükümlerine aykırı olmamak koşulu ile coğrafi işaret tescilinde belirtilen özelliklere göre piyasaya arz edilebilecek.
* Mantı, içli köfte, çiğ köfte, kadınbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza gibi yemek, hazır yemek, tabildot yemek ve mezelerin üretiminde kullanılan çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma ve et ürünleri tebliğe uygun olacak.
* Perakendede kıyma, hazırlanmış kırmızı et ve kanatlı et karışımlarının üretimi yapılamayacak ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve et karışımları hazırlanabilecek.
* Kavurma ve kıyma kavurmada, nem miktarı kütlece en çok yüzde 45, tuz oranı yüzde 3, yağ oranı ise en fazla yüzde 30 olabilecek.