ETİKET ARTTI
Mart'taki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı incelediklerinde, fiyat farkının en fazla kuru incirde, yüzde 516.36 ile gerçekleştiğini gördüklerini söyleyen Bayraktar, şunları kaydetti: "Ürün grupları itibarıyla baktığımızda ise bu oranın yaş sebze ve meyve içinde maydanozda yüzde 413.73, kurutulmuş ürünlerde incirde yüzde 516.36, baklagillerde nohutta yüzde 206.19, pirinçte yüzde 138.30, zeytinyağında yüzde 82.78 ve sütte yüzde 173.91'e kadar çıktığı görülmektedir. Kuru incir 6.2, maydanoz 5.1, kuru kayısı 3.5, kuru üzüm 3.4, limon 3.3 katı fiyatla tüketiciye satılmaktadır." Şemsi Bayraktar, tüketicinin, üreticide 5 lira 50 kuruş olan kuru inciri markette 33 lira 90 kuruşa, 17 kuruş olan maydanozu 87 kuruşa, 10 lira olan kuru kayısıyı 34 lira 95 kuruşa, 3 lira 60 kuruş olan kuru üzümü 12 lira 30 kuruşa aldığını belirtti.